Publicat: 29 Octombrie, 2012 - 20:27
Share

48% dintre participanţii la un sondaj TVH 2.0 nu sunt deloc interesaţi sau sunt puţin interesaţi de alegerile parlamentare din decembrie, în vreme ce un procent aproape similar, de 47% de repondenţi s-au declarat destul de/ foarte interesaţi de momentul decembrie, iar 5% n-au ştiut răspundă sau n-au răspuns la întrebare.
 
Dezinteresul pentru procesul electoral scade pe măsură ce vârsta repondenţilor creşte. Datele furnizate de Institutul Român de Studii Sociale arată că, pe categorii de vârstă, 62% dintre tinerii între 18 şi 30 de ani, 50% dintre adulţii între 31 şi 55 de ani şi 35% dintre seniorii peste 55 de ani nu sunt deloc interesaţi sau sunt puţin interesaţi de alegeri.
La polul opus, la rubrica destul de/ foarte interesat au bifat 27% dintre tineri, 49% dintre adulţi şi 62% dintre seniori. Cei care au bifat nu ştiu/nu răspund reprezintă 11% dintre tineri, 1% dintre adulţi şi 3% dintre seniori.
Sondajul discutat în această seară de Dan Roşca şi invitaţii Mihaela Ilie, coordonator IRSS şi Andrei Sîrbulescu – preşedinte CSL sector 2, a fost realizat telefonic în perioada 17 – 24 Octombrie pe un eşantion de 1049 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung  care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).

Autor: Călin Angheluţă