Publicat: 15 Octombrie, 2012 - 19:29
Share

 
60% dintre repondenţii unui sondaj TVH 2.0 consideră că Biblia este în întregime adevărată, în timp ce 29% afirmă că este doar parţial adevărată, iar 3% estimează că Biblia nu este deloc adevărată. Au bifat la rubrica nu ştiu / nu răspund 8% dintre cei chestionaţi.
 
Procentul celor ce susţin ca textele biblice sunt integral adevărate variază, în funcţia de zona de rezidenţă a participanţilor la sondaj, de la 53% în mediul urban la 68% în mediul rural.  Astfel, 53% dintre rezidenţii urbani afirmă că Biblia este în întregime adevărată.  33% declară că textele Sfintei Scripturi sunt parţial adevărate. 4% dintre locuitorii din mediul urban nu cred deloc în veridicitatea Bibliei. 10% nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns la întrebare.

68% dintre participanţii la sondaj care locuiesc în mediul rural cred că Biblia este în întregime adevărată, în timp ce 25% sunt de părere că Biblia prezintă adevărul doar parţial. 1% dintre repondenţii de la sate consideră că Biblia nu este deloc adevărată, iar 6% au bifat la rubrica nu ştiu/nu răspund.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 4 – 10 Octombrie 2012, pe un eşantion de 1090 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 2,9 %, iar rezultatele acestuia vor fi discutate în această seară, de la 19.30, la emisiunea Sondajul Zilei, în direct la TVH 2.0, de Mihaela Ilie, coordonator IRSS şi Bianca Archip, asistent universitar doctor, Facultatea de Sociologie – Psihologie, Universitatea Spiru Haret.

Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu. contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.

Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung  care are la bază ideea de upgradare a Romaniei. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital.

Autor: Călin Angheluţă