Publicat: 10 Octombrie, 2012 - 19:20
Share

Peste jumătate dintre români cred că decizia de încarcerare a lui Sorin Ovidiu Vântu este una corectă, reiese dintr-un sondaj efectuat săptămâna trecută de Institutul Român de Studii Sociale la comanda postului TVH 2.0.
 
Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că l-a ajutat pe Nicolae Popa să se ascundă în Indonezia mai mulţi ani, fiind găsit vinovat de favorizarea lui Nicolae Popa.

Peste jumătate din totalul repondenţilor (54%) consideră că decizia sus - menţionată a Tribunalului Bucureşti a fost corectă. 24% spun contrariul, iar la rubrica nu ştiu/nu răspund au bifat 22% dintre cei chestionaţi.
Din punctul de vedere al nivelului de educaţie, datele arată că 49% dintre repondenţii cu studii subliceale estimează că decizia a fost corectă, 28% cred că decizia nu a fost corectă, iar 23% nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns la întrebare.

58% dintre cei cu diplomă de bacalaureat declară că decizia a fost corectă, 20% se situează de partea cealaltă a baricadei, iar 22% nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns la întrebare.
Absolvenţii de studii superioare participanţi la sondaj spun în proporţie de 58% că decizia a fost corectă, 22% consideră că decizia nu a fost corectă, iar 20% nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns la întrebare.
Sondajul, ale cărui rerzultate vor fi discutate astăzi, în platoul emisiunii Sondajul Zilei la TVH 2.0, Mihaela Ilie, coordonator IRSS, şi Ionuţ Negoi, preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, sector 6,  a fost realizat telefonic în perioada 3 – 9 Octombrie 2012 pe un eşantion de 1110 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 2,9 %.
                                                                                                                                                                                        
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung  care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital.

Autor: Călin Angheluţă