Publicat: 28 Iunie, 2012 - 20:02
Share

 
64 la sută din repondenţii unui sondaj realizat pe 27 Iunie consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, cu 24 de procente mai mult decât la sondajul efectuat în luna Mai.

Din totalul persoanelor ce au răspuns sondajului din ultima decadă a lunii Martie, 80% opinau că România merge într-o direcţie greşită. La începutul lunii Mai, pe 8, numărul celor ce considerau că România se îndreaptă într-o direcţie greşită se redusese la 40%, iar la sfârşitul lunii iunie, pe data de 27, numărul acestora a sporit la 64%. Aceeaşi evoluţie în zig-zag se întâlneşte şi la răspunsurile celor care consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună: 14% în 26 martie, 41% în 8 mai şi 26% în 27 iunie.
                                                                                                        O altă întrebare a sondajului discutat în emisiunea din această seară a Cristinei Matei, de invitaţii Ion Corbu şi Mihaela Ilie, se referă la încrederea celor chestionaţi în judecători, procurori şi poliţişti.

Din totalul repondenţilor, 33% au afirmat că au foarte puţină încredere în judecători, 29% că au foarte puţină încredere în procurori şi 32% foarte puţină încredere în poliţişti. Acestora li se adaugă cei care, în proporţie de 28%, au puţină încredere în judecători, 27% care au puţină încredere în procurori şi 29% care au puţină încredere în poliţişti. Cumulate, aceste două calificative arată că între 50% şi 60% din totalul repondenţilor nu au încredere în cei chemaţi să aplice legea.
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi mai ales cui foloseşte.

Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", care are la bază ideea de upgradare a României, un proiect pe termen lung ce încearcă să orienteze publicul spre viitor şi să îi înveţe pe oameni să gândească în termen de obiective. 
 
Autor: Călin Angheluţă