Publicat: 23 Martie, 2015 - 18:50
Share
Pentru conflict de interese

Deputata PSD Sonia Maria Drăghici a fost amendată penal cu 2.000 de lei, în dosarul în care este acuzată de conflict de interse pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, acesta obţinând venituri de peste 48.000 de lei.

Decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate fi contestată, atât de parlamentar, cât şi de procurori.

Deputata PSD Sonia-Maria Drăghici a fost trimisă în judecată, în 10 iunie 2014. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) o acuză pe Sonia Maria Drăghici că a propus angajarea fiului său pe un post de expert în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acestuia, pe o perioadă determinată, din septembrie 2009 până la sfârşitul anului 2012.

În baza acestui contract, fiul deputatului ar fi obţinut venituri de 48.575 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început cercetările în acest dosar ca urmare a sesizării făcute de Agenţia Naţională de Integritate, în septembrie 2011.

ANI arăta în sesizare că deputatul Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor.