Publicat: 17 Septembrie, 2012 - 20:08
Share

Filarmonica de Stat Sibiu a programat pentru Marți, 18 septembrie 2012, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, baletul de buzunar „Cenuşăreasa”, pus în scenă de către Opera Comică pentru Copii din Bucureşti. Spectacolul o va avea ca invitată pe soprana Felicia Filip.

O lume minusculă oferită celor mai tineri spectatori – iată registrul surprizei cu care Opera Comică pentru Copii din Bucureşti vine la Sibiu. Baletul de buzunar „Cenuşăreasa” s-a rodat într-un un tur naţional plin de succes (de la „Mamaia Copiilor”, la „Magia muzicii pentru copiii Deltei”, până la „Poiana Urbană” de la Bucureşti), înainte de a se prezenta pe scena sibiană. Spectacolul continuă tradiţia de colaborare începută cu mulţi ani în urmă de către Filarmonica de Stat Sibiu, împreună cu Opera Comică din Bucureşti.

Soprana Felicia Filip a început studiile muzicale ca violonistă, absolvind, ulterior, secţia canto a Academiei de muzică din Bucureşti, la clasa sopranei Georgeta Stoleriu. Solistă a Operei Naționale Bucureşti şi-a făurit o carieră internațională după 1991, anul apariției la Basel, Elveția. Supranumită „Noua regină a Traviatei", a fost răsplătită cu ovaţii prelungite la Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, Toulouse sau Moscova. A cântat sub bagheta unor mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi, în regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alături de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero. După modelul Montserrat Caballe – Freddie Mercury, Felicia Filip a realizat primul album de rock-simfonic din România – Athenaeum, realizat împreună cu formaţia Iris.

Manifestările celei de-a XI-a ediţii a Festivalul Internaţional al Artei Lirice mai cuprind spectacole de operă, balet pentru copii, recitaluri de lieduri şi gale de operă – realizate în colaborare cu instituţii muzicale din România şi străinătate, artişti lirici, dirijori, solişti invitaţi, români şi străini. Proiectul se desfăşoară în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2012. 
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.