22 septembrie 2021

Sora liderului de la Phenian, nemulțumită de conduită Seulului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sora liderului de la Phenian, nemulțumită de conduită Seulului. Kim Yo Jong: Președintele sud-coreean își laudă „rachetele pentru pace” în timp ce ale noastre „sunt nedorite”

Sunt nedumerită de fiecare dată când aflu despre șărlătănii care se aud pe teritoriul sud-coreean, de cealaltă parte a Liniei de demarcație militară.

Kim Yo Jong, adjunct al Departamentului de Agitație și Propagandă al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, a publicat următoarea declarație pe 30 martie:

„Sunt nedumerită de fiecare dată când aflu despre șărlătănii care se aud pe teritoriul sud-coreean, de cealaltă parte a Liniei de demarcație militară.

Mi se întâmplă asta de multe ori, când șeful executivului sud-coreean apucă un microfon și spune ceva despre noi în public.

Discursul său rostit la așa-numitul „act comemorativ al zilei de apărare a Mării de Vest”, desfășurat pe data de 26 martie, ne-a surprins din nou.

În acea zi, el a vorbit despre recentă lansare a unor rachete tactice de tip nou de la noi după cum urmează:

„… Știu foarte bine că voi toți, locuitorii țării, aveți o îngrijorare serioasă cu privire la lansarea recentă a rachetelor din nord. Acum este momentul în care toate părțile, adică Sudul, Nordul și Statele Unite, trebuie să se străduiască să continue dialogul. Nu este de dorit, în niciun caz, ceva care împiedică climatul dialogului. … » Moon Jae In

El a spus că măsura de întărire a potențialului de apărare națională, care aparține suveranității noastre legitime, a provocat îngrijorare în rândul compatrioților din sud și a generat dificultăți și obstacole eforturilor de a da continuitate mediului de dialog.

Este într-adevăr apogeul cinismului.

Încă nu uităm acele cuvinte rostite de președintele sud-coreean, în timpul vizitei sale din 23 iulie 2020, la așa-numitul Institutul de Științe ale Apărării Naționale:

«… Am fost încântat să văd figura colosală a rachetei și atacul ei precis, fără niciun centimetru de deviere, către ținta stabilită în mare …

… Mă simt foarte sigur când asist lansarea de arme strategice sofisticate cu precizie de talie mondială și putere distructivă ridicată …

… Am ajuns deja la stadiul dezvoltării rachetei balistice cu o rază suficientă pentru a apăra pacea din Peninsula Coreeană și cu un focos a cărui greutate atinge cel mai înalt nivel. ” Moon Jae In

Cred că acest „discurs”, pe care tocmai l-am amintit, este diametral contradictoriu cu discursul memorial de acum câteva zile.

În ceea ce privește testarea de rachete balistice, efectuate de aceleași institute de apărare națională, din nord și din sud, ei spun că ale lor servesc pentru pacea și dialogul peninsulei coreene, iar ale noastre nu sunt de dorit nicăieri. deoarece provoacă îngrijorarea compatrioților din sud și slăbesc climatul de dialog. Această retorică cinică ne lasă îngroziți.

Și-au pierdut chiar logica și onoarea elementară.

O astfel de conduită ilogică și descurajantă este identică, fără a merge mai departe, cu insistența gangsterilor americani, care pune sub semnul întrebării exercitarea dreptului nostru la autoapărare ca o încălcare a „rezoluției” ONU și o „amenințare” pentru societate.

Șefului se contrazice pe sibe și va fi prins în propria sa capcană.

Aș vrea să vă sfătuiesc să meditați în fiecare clipă liberă despre modul în care sunteți văzuți în ochii întregii lumi”, a spus doamna Kim.

Redactor Ciprian Pop