21 mai 2022

Sorin Cîmpeanu: Scenariul de funcționare a școlii se decide în funcție de rata de infectare din ziua de vineri

49982389 - child write in a notebook. close up hand and pen

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat, luni, într-o declarație că ”scenariul de funcționare a școlii pe întreaga săptămână se decide în funcție de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri. E vineri, nu este sâmbătă, nu este duminică, nu este luni, nu este marți”.

Rata de incidență din Localitatea Afumați a fost, vineri, 5,34 la mia de locuitori. Duminică rata de incidență a crescut la 6,05 la mia de locuitori, iar autoritățile locale au decis trecerea în online de pe o zi pe alta, duminică, începând cu ziua de luni.

Ministrul Educației spune că decizia CJSU Ilfov este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății și cere remedierea, în cel mai scurt timp, a situației, prin reluarea cursurilor în format fizic.

Cu privire la situația din Municipiul București, Sorin Cîmpeanu, a afirmat duminică, la Digi 24, că elevii ar putea trece la scenariul online la jumătatea lunii octombrie, când ar putea fi depășită rata de șase la mia de locuitori.

De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat această dorință, a explicat Sorin Cîmpeanu.