Publicat: 19 Decembrie, 2014 - 17:17

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să discute cu conducerea Univeristăţii Bucureşti (UB), pentru a vedea în ce măsură aceasta a utilizat eficient fondurile alocate de Ministerul Educaţiei pentru asigurarea unor condiţii normale de locuit pentru studenţi.

„Am văzut şi eu că studenţii se plâng de condiţiile de cazare. Voi discuta cu conducerea Universităţii Bucureşti, pentru avedea în ce măsură a utilizat eficient fondurile din finanţarea alocată de minister pentru realizarea unor condiţii normale de locuit pentru studenţi”, a spus ministrul Educaţiei, scrie Mediafax. 

Cîmpeanu a precizat că Universitatea Bucureşti este una dintre instituţiile de învăţământ superior din Capitală cu nivel înalt de finanţare.

Prorectorul UB Maria Voinea a declarat, luni, într-o conferinţă, că au fost cerute fonduri Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) pentru reparaţii şi consolidări la clădirile Facultăţii de Limbi Străine, însă acestea nu au fost primite. Maria Voinea a arătat că universitatea are "câteva dificultăţi legate de unele dintre spaţiile de învâţâmânt".