29 septembrie 2022

Sorin Grindeanu: A fost semnat astăzi Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„A fost semnat astăzi Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

„A fost semnat astăzi Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port.

Știm că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile!

Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanțat prin POIM 2014-2020.

Prin contractul semnat astăzi va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

Lucrările vor consta în:
-modernizarea a 2,284 km de drum rutier;
-construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersecția cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port;
– construirea a 2,288 km de cale ferata nouă”, a susţinut ministrul pe pagina sa de socializare.

Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu