18 august 2022

Sorin Grindeanu: Contractul pentru Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău urmează să fie semnat!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Contractul pentru Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău urmează să fie, în curând, semnat! ✔️Câștigătorul inițial al licitației pentru Lotul 1 a fost din nou validat. CNSC a respins astăzi contestația depusă de un alt participant și a decis că Asocierea româno-italiană poate semna contractul pentru construcția celor 21 de km ai Lotului Dumbrava-Mizil”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„Contractul pentru Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău urmează să fie, în curând, semnat!

✔️Câștigătorul inițial al licitației pentru Lotul 1 a fost din nou validat.

CNSC a respins astăzi contestația depusă de un alt participant și a decis că Asocierea româno-italiană poate semna contractul pentru construcția celor 21 de km ai Lotului Dumbrava-Mizil.

După semnarea contractului, constructorii au la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea contractului în valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

– Pentru Lotul 2 (Mizil-Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, CNSC a soluționat deja contestația depusă la rezultatul procedurii, încă din data de 29 aprilie anul acesta.

În scurt timp și contractul pentru acest Lot, în valoare de 1,249 miliarde de lei (fără TVA) va putea fi semnat cu Asocierea de constructori români și bulgari care a fost inițial desemnată de CNAIR.

– Pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău), cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București.

CNAIR a anunțat câștigătoare pe acest Lot o Asociere de constructori români, spanioli și turci încă din luna martie a cestui an.
Întregul Sector Ploiești-Buzău al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totală de 63,25 km și o valoare estimată de construcție de 4,3 miliarde lei, alocați prin PNRR”, a scris Grindeanu pe pagina de socializare.

Sursa foto Sorin Grindeanu