Publicat: 4 Octombrie, 2019 - 15:38
Share

Supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv vor beneficia de îngrijire medicală decontată de statul român "atâta timp cât au nevoie". Guvernul urmează să emită o Ordonanță de Urgență de modificare a legii sănătății în acest sens, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Răniții din Colectiv beneficiază, în acest moment, de tratament decontat până la data de 31 decembrie 2020. Sorina Pintea spune că acesta va fi prelungit "astfel încât să nu mai aibă temeri că cineva, vreodată, le-ar putea opri tratamentul".

"În urma scrisorii deschise pe care au adresat-o, am discutat și cu premierul României și astăzi i-am informat pe cei care au fost prezenți la această întâlnire. Concluzia este că susținem propunerea lor de modificare a legislației astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atâta timp cât au nevoie. Termenul de decontare este în acest moment 31 decembrie 2020", a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății spune că legea sănătății va fi modificată prin Ordonanță de Urgență "astfel încât să nu mai aibă temeri că cineva, vreodată, le-ar putea opri tratamentul".

Sorina Pintea a precizat că în acest program au intrat 30 de pacienți, iar "în acest moment, în 2019, avem 16 pacienți aflați în acest program de tratament decontat".

Supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, care au suferit răni grave în seara de 30 octombrie 2015, cer ca statul român să le asigure costul tratamentelor de care au nevoie pe toată durata vieții, nu doar până la finalul anului 2020, ceea ce este "totalmente insuficient".

Răniții din Colectiv au trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în care arată că "trupurile noastre nu s-au refăcut după rănile suferite, și, conform actelor medicale primite de la medicii curanți, nici nu se vor mai reface vreodată, deoarece arsura este oricum o boală cronică, iar sechelele noastre postcombustionale, de o severitate neobișnuită, agravată de toate viciile de tratament, sunt permanente și vor necesita atenție medicală pe viață".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: