Publicat: 29 Iunie, 2018 - 10:29
Share

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat în această seară la cea de-a doua ședință trimestrială a serviciilor publice de ambulanță și la Consiliul Național al Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" care se desfășoară în aceste zile la Eforie Nord.

Ministrul Sănătății a declarat că știe situația în care se află serviciile publice de ambulanță. 

"Din punctul meu de vedere serviciile publice de ambulanță trebuie să funcționeze perfect deoarece sunteți în prima linie. Cred că în acest moment sistemul de salarizare vă oferă ceea ce aveți nevoie. Dacă mai sunt probleme, acestea sunt false și înseamnă că legea nu este corect aplicată" a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai declarat că este nevoie de investiții în infrastructură, în  reabilitarea sediilor și a parcărilor.
" Vă sfătuiesc să încheiați deja acorduri - cadru pentru ca atunci când vor exista fonduri suplimentare să poată fi urgent alocate", a mai spus Pintea.

Mai mult, ministrul Sănătății a spus că în acest moment Departamentul pentru Situații de Urgență are în derulare o licitație pentru achiziția de ambulanțe noi pentru dotarea parcurilor auto.
 

Tag-uri Nume: