Publicat: 26 Iunie, 2018 - 14:10
Share

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a vizitat în această dimineață Spitalul Județean de Urgență Slatina, la invitația autorităților locale.

Ministrul Sănătății a fost însoțit în această vizită de către vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secțiile UPU, pediatrie, neonatologie, secția de Obstetrică - Ginecologie - lehuze și a discutat cu medicii din unitatea sanitară și reprezentanții autorităților locale.

"Secțiile pe care le-am vizitat au fost reabilitate și respectă standardele din punct de vedere al infrastructurii. Mai sunt multe de făcut în ceea ce privește asigurarea aparaturii necesare, dar și a pregătirii personalului medical, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de tranzit către centrele universitare", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a alocat 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor secții ale unității medicale.

Ministrul Sănătății a mai spus că va mai repartiza la Slatina alte 2 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală, dar, la fel ca în toate situatiile în care Ministerul Sănătății alocă fonduri către spitale, fișele de repartiție sunt trimise în același timp și către corpul de control pentru a se verifica dacă banii sunt folosiți corect.

De asemenea, prin proiectul pe care Ministerul Sănătății îl derulează cu Banca Mondială vor fi repartizate spitalului 4 paturi de ATI, precum și aparatura necesară pentru terapie intensivă: 13 monitoare de funcții, 2 ventilatoare mecanice și unul portabil.
 

Tag-uri Nume: