Publicat: 11 August, 2016 - 10:40
Share

 Ruth și Marius Bodnariu, ai căror copii au fost luați de autoritatile norvegiene anul trecut și au fost inapoiați familiei anul acesta, au fost puși sub acuzare pentru violențe impotriva minorilor, potrivit Norway Info.

Informatia a fost confirmata de avocatul lui Ruth Bodnariu, Ingrid Breistein. Ea a subliniat ca femeia si-a recunoscut partial vina. Si avocatul tatalui, Ragnhild Torgersen, a spus ca Marius Bodnariu a fost pus sub urmarire penala.  

Municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis ca cei cinci copii ai lui Marius si Ruth Bodnariu se pot intoarce acasa, a anuntat in iunie un purtator de cuvant al familiei, preotul Cristian Ionescu, intr-un comunicat publicat pe Facebook.  

Autoritatile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu in noiembrie anul trecut, in conditiile in care doua dintre fete s-ar fi plans ca primesc corectii fizice de la parinti. 

Copiii au fost plasati la familii-surogat, ulterior fiind deschisa si procedura de adoptie.  

Cazul a starnit o controversa aprinsa privind actiunile serviciilor norvegiene de protectie a copilului, Barnevernet. 

Mii de oameni au manifestat in intreaga lume in semn de solidaritate cu familia de romani. Campania de protest a fost foarte bine sustinuta, in special in Romania, dar si de parohiile penticostale din intreaga lume.