Publicat: 10 Noiembrie, 2017 - 19:54
Share

Sâmbătă 11 noiembrie 2017 la ora 17 vă invităm la spectacolul Arta prin ochii mei care va avea loc la Casa Filipescu Cesianu, din Calea Victoriei 151.

Velociped, Art Deco, sabie Solingen, boier și boieroaică, gramofon, vârste. Obiecte de muzeu acum transformate în mici performance-uri. Toate reunite într-un spectacol care va pune în valoare creativitatea nativă a copiilor.

Spectacolul a fost conceput în cadrul proiectului 'Arta prin ochii copiilor', coordonat de Asociația Transcena și realizat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și Muzeul Municipiului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. El reunește rezultatele celor șase grupuri de creație pe teme muzeale care s-au derulat în perioada iulie-noiembrie 2017 în Școala Gimnazială Petrache Poenaru și în Școala Gimnazială nr. 136.

Proiectul 'Arta prin ochii copiilor' are drept scop stimularea interesului pentru artă și istorie al copiilor provenind din medii defavorizate prin combinarea poveștilor obiectelor de muzeu cu arta dramatică. Au fost selectate un număr de 6 obiecte din patrimoniul Muzeului Municipiului București care au constituit punctul de pornire al construirii unor mici spectacole de teatru. Pentru fiecare obiect de muzeu s-a realizat o documentare pentru crearea poveștii obiectului. Înaintea derulării atelierelor, copiii participanți au vizitat muzeele în care se află obiectele de patrimoniu selectate în cadrul proiectului.

Pornind de la obiectele selectate, copiii, împreună cu specialiștii Transcena Cristina Briciu, Marcel Costea și Mihaela Săsărman, au construit mici scenarii. Scenariile pieselor de teatru au fost create de copii, plecând de la modul în care ei s-au raportat la obiectul de muzeu și a poveștii sale.

Coordonator proiect: Asociația Transcena

Parteneri: Muzeul Municipiului București și Policy Center for Roma and Minorities

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.