Publicat: 14 Martie, 2018 - 14:27

Teatrul pentru Copii şi Tineret 'Gong' Sibiu prezintă miercuri, 21 martie, de la ora 18:00, spectacolul 'Greierele aproape faimos'. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Teatrului cu Păpuşi, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Iniţiată de Teatrul 'Dzhivada Zolfagariho' din Iran, Ziua Mondială a Teatrului cu Păpuşi (World Puppetry Day) a fost supusă spre dezbatere la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaţionale de Marionete (UNIMA) din Magdeburg, în 2000. Doi ani mai târziu, la o reuniune a Consiliului Internaţional al UNIMA de la Atlanta, a fost stabilită data de 21 martie pentru a celebra această zi. Marionetele, ca o formă autonomă de expresie artistică, se află în continuă evoluţie. Prin construirea şi manipularea acestor jucării se transmit vise şi emoţii, se construiesc personalităţile copiilor şi tinerilor. Păpuşarii prin jocul lor (în naraţiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseţii şi armoniei, se luptă pentru o lume mai bună şi mult mai umană.

'Greierele aproape faimos' este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine. Mihaela Grigoraş şi Monica Baldea creează un univers magic în care cei mici vor descoperi că prietenia, solidaritatea, răbdarea şi strădania înving întotdeauna aroganţa, viclenia şi mânia. Spectacolul de la Sibiu este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani şi îi încurajează pe spectatori să cânte alături de personajele de pe scenă. Accesul publicului la reprezentaţia din 21 martie, de la ora 18:00, se face pe baza unei rezervări la adresa ticketing@teatrulgong.ro, după regula primul venit, primul servit, în limita locurilor disponibile. Spectacolul va mai avea o reprezentaţie specială în aceeaşi zi, de la ora 12:00, pentru grupuri organizate din şcoli şi grădiniţe, pentru care accesul se face la un preţ special de 7 lei.

'Greierele aproape faimos' va mai putea fi urmărit şi sâmbătă, 24 martie, de la orele 11:00 şi 18:00, şi duminică, 25 martie, de la ora 11:00, iar accesul la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online prin teatrulgong.ro la preţul obişnuit de 9 lei.

Cei mici sunt invitaţi, de asemenea, miercuri, 21 martie, de la ora 10:00, la o sesiune specială de ateliere de creaţie, coordonate de Claudia Benchea, Aurelia Călinescu, Diana Ribana şi Sandi Rusu - Costea. Cei mici vor descoperi principiile de lucru cu o marionetă şi vor avea ocazia să îşi confecţioneze propria păpuşă, iar la final să improvizeze o poveste. Atelierul are o durată de 1h30min, iar preţul unui bilet este de 14 lei şi include toate materialele de lucru. 
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: