Publicat: 5 Noiembrie, 2012 - 18:05
Share

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă" revine în 2012 cu o noua ediţie plina de surprize şi noutaţi, care va încânta audienţa de toate vârstele, pe lângă evenimentele cu care ne-a obişnuit - concerte, operete, musicaluri, lansări de carte - festivalul găzduind anul acesta şi trei spectacole pentru publicul foarte tânăr - "Drumuri de nisip" ( Trupa HOPA-TROP , Romania ), "Micul Prinţ" (Teatrul de Stat de Păpuşi, Erevan , Armenia ) şi "Alice în sufrageria minunilor" (Lumea lui MOMO şi Teatrul de Sufragerie, România).
 
DRUMURI DE NISIP
Spectacol non-verbal acompaniat de muzica live
Trupa de teatru HOPA-TROP
Duminică, 11 Noiembrie, ora 11.00
Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu
"Drumuri de nisip", un spectacol non-verbal de teatru, însoţit de acompaniament muzical live, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani. Evenimentul este susţinut de trupa HOPA-TROP, o formă independentă de teatru, care îşi propune realizarea de spectacole pentru copii cu vârstă foarte mică, ajutând astfel la formarea viitorului public "mare2, pregătit să recepteze şi să înţeleagă actul teatral de mai târziu.
"Am încercat prin acest spectacol să pătrundem în lumea copilului mic, a jocului şi a curiozităţii cu care acesta este înzestrat. Pentru el, lucrurile concrete pot deveni obiecte dintr-o poveste: sfoara poate fi un şarpe, o coardă sau un drum,  pietrele pot scoate sunete sau însemna locuri,  nisipul se poate desena, poate curge sau scoate sunete, iar o cutie poate deveni un adevărat cufăr de comori", declară Beatrice Iordan, artist păpuşar.

MICUL PRINŢ
Spectacol de teatru de păpuşi
Teatrul de Stat de Păpuşi Tumanyan din Erevan, Armenia
Duminică, 11 Noiembrie & Luni, 12 Noiembrie, ora 18.00
Teatrul Ţăndărică
Spectacolul de teatru de păpuşi în două acte are la bază povestirea Micul Prinţ, de Antoine de Saint Exupery, una dintre cele mai răspândite şi apreciate cărţi pentru copii din întreaga lume. O povestire filosofică despre viaţă şi moarte, despre maturizare şi prietenie, Micul Prinţ este o poartă de acces spre lumea văzută prin ochii unui copil a cărui inocenţă poate îmblânzi adulţii – acei ciudaţi oameni mari stăpâniţi de rutină. Păstrând linia textului, montarea Teatrului de păpuşi Tumanyan propune o abordare inedită a operei, fie că este vorba de interpretarea muzicală, conceptul artistic sau chiar interpretarea actoricească.
 
ALICE ÎN SUFRAGERIA MINUNILOR
Spectacol de teatru interactiv pentru copii de la 2-99 ani
Lumea lui MOMO & Teatrul de Sufragerie
Sambata, 17 Noiembrie, ora 11.00
Lumea lui Momo (Str. Grigore Cobalcescu, nr. 51, sector 1)

Regie şi text: Selma Dragos
Costume: Doina Pop
Improvizaţie muzicală: Loredana Mitruţ
Foto: Cristina Ropotan
Interpretare:
Viorica Pintilie (Alice)
Razvan Ropotan (Iepurele)
Radu Crăciun (Pălărierul)
Ruxandra Coman (Pisica)
Doina Pop (Regina)

A fost odată într-o sufragerie, printre oameni mari plicticoşi ca nişte cărţi fără poze, o fetiţă care, când închidea ochii, putea să transforme lumea din jurul ei într-o lume a minunilor: o lume în care brioşele nu numai că-ţi fac cu ochiul, dar îşi şi cânta, în care omizile se transformă în fluturi cu un cântecel şi pisicile au clopoţei în coadă. În lumea ei, Alice poate fi când mare, când mică, rămânând mereu copil. Unchii şi mătuşile devin ei înşişi personaje în poveste, dar îşi păstrează unele năravuri din realitate. Când povestea o ia razna, Alice desface vraja, deschizând ochii larg spre oamenii mari care-i sunt, de fapt, atât de dragi.

Biletele pentru cele trei spectacole sunt disponibile în reţeaua vandbilete.ro şi la sediul central al agenţiei – Str. Vasile Lascar, nr. 42-44, program de luni până vineri în intervalul 10:00 - 19:00.
Teatrul Naţional de Operetă ION DACIAN este o instituţie publică de cultură finanţată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional
 
Parteneri principali:
Primăria Municipiului Bucuresti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Cu sprijinul:
Primăria Sectorului 1 – Bucureşti
ARCUB
 

Co-producător: Radio România

Parteneri:
Primăria Sectorului 1
Howard Johnson
Five's
UNMB
UNATC
Teatrul Odeon
Godot Cafe-Teatru
Teatrul Metropolis
Teatrul de Animaţie Ţăndărică
Teatrul Nottara
La Salul cel Negru
Universal Solution
Ambulanţa BGS
APA NOVA
Dracula - Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film
Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu
CreArt

Autor: Călin Angheluţă