Publicat: 2 Decembrie, 2016 - 12:49

Organizarea  unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi a devenit deja tradiţie pentru  asociaţiile "Un pas inainte" şi "Amici della musica", evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie, urmând se desfăşura în Berăria H, din Bucureşti, duminica, 4 Decembrie, începând cu ora 20.00, şi marţi, la Clubul Old School.

Artistii care vor urca de aceasta data pe scena cu cate un un recital special conceput sunt: Mahala Rai Banda, Ionuţ Ungureanu (Provincialii) , White Mahala, Silvia Ştefănescu, Dor, Radu Captari, Victor Solomon (Conexiuni), Teo Boar & Vlady Cnejevici (Pacifica) ,Superchill.

Invitatul special al serii prezentate  de Laura Stone şi Dorin Andone este  "una dintre cele mai versantile personalităţi muzicale", cum a fost catalogat de La Stampa cantautorul soul, blues & funk american Ronnie Jones.

Spectatorii sunt asteptaţi sa se bucure de muzica facuta din suflet si sa contribuie (prin biletul de intrare si, eventual, achizitionarea unui obiect donat de protagonistii serii si scos la licitatie cu aceasta ocazie), aducand totodata un strop de bucurie unor semeni aflati in dificultate.

Cum recitalurile prevazute duminica sunt insa de  mica intindere iar personalitatea artistului international invitat este una complexa, un concert mai amplu va oferi marti (in chiar seara de Mos Nicolae) Ronnie Jones la  Clubul Old School (Preoteasa), tot cu incepere de la ora 20.00, tuturor celor care nu vor sa rateze sansa intalnirii cu acesta.

Ronnie Jones s-a nascut acum aproape 70 de ani in Springfield, Massachusetts (USA) si a fost descoperit de Alexis Korner, în anii '60, în Marea Britanie.

Lansat cu piesa "Rock Your Baby",  de catre Ronan O'Rahilly (fondatorul Radio Caroline) a atras atentia lui Alexis Korner care tocmai crease "Blues Incorporated", o trupa din care faceau parte mai multi pusti talentati (Ginger Baker, Johnny Parker, Jack Bruce, Jack Davis) care ii acompaniau, alternativ,  pe alti tineri vocalisti talentati precum ROD STEWART  sau MICK JAGGER.

Dupa satisfacerea serviciului militar, Ronnie revine in Marea Britanie si se alatura lui MICK EVENS si lui JOHN MC LAUGHLIN pentru a forma "Nightimers" (o trupa care rezista doar 7 luni) si  se face auzit in Franta, Germania si Italia.

Ramas singur in Italia dupa despartirea de trupa, Ronnie da casting pentru rolul lui Hud din opera–rock "Hair", pe care il obtine si devine coleg de scena cu Renato Zero si Loredana Berte in aceasta productie europeana.

Aceeasi distributie va realiza in in 1970 un alt spectacol  de succes ("Orfeu 9"), care cunoaste si versiune de televiziune  in 1973.

In anii '80, top-urile canadiene situeaza pe locul 1 single-ul „Soulsister”.

Albumele care au urmat (Looking For action, Me And Myself, Fox On The Run , Games) s-au bucurat de succes, iar piesa "Let's do it again!" a devenit un fel de generic pentru FestivalBar.

Din anii '80 pana azi, Ronnie a activat in diverse trupe precum  Blues After Dark, Seven40 si, finalmente, THE SOUL SYNDICATE.

A compus peste  200 de piese dintre care "poate cateva sunt cunoscute" (cum declara el cu modestie): cea  pentru Zucchero ("Bambino io, bambino tu"),  I And Myself, The Man, I Wanna Make A Wowe, Welcome To The Party, Wake Up Teggae (Publicitate multpremiata pentru Fiat)

In 2008 a realizat albumul  "Again", la care au participat STEVE LUKATHER (Toto), BILL EVENS si  BILLY COBHAM si continua sa performeze in diferite proiecte, dintre care cel mai drag ii este "Ray Charles Memories", unde interpreteaza 20 de succese ale regretatului artist, acompaniat de un Big Band alcatuit din 20 muzicieni.

In 2011 realizeaza albumul "Bang!", alături de grupul  The Soul Syndicate,  care il insoteste de atunci in toate concertele

A mai colaborat la albumul interpretei Ivana Spagna  ("Four" -2012 ) si la episodul din  serialul "Almost True" referitor la uciderea  lui  TUPAC SHAKUR si NOTORIUS B.I.G (in care Ronnie Jones il interpreteaza pe detectivul pensionar Leonard Jefferson).

In februarie 2014, la Milano, a devenit Membru Onorific in Asociatia "Senza Veli Sulla Lingua",  ONG-ul international care lupta la nivel mondial impotriva discriminarii de orice fel: etnic, cultural, religios, sexual, politic.

Era cumva de la sine inteles ca nu putea raspunde altfel decat afirmativ invitatiei facute de Asociaţiile "Mereu un pas inainte" şi "Amici della musica", de a participa la concertul–maraton dedicat Zilei Internationale a persoanelor cu dizabilitati.