21 mai 2022

Spectacolele TDR se văd la Teatru la Cinema!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Dramaturgilor Români are plăcerea să anunţe în premieră parteneriatul pe care l-a încheiat cu Teatru la Cinema!

Începând din 29 ianuarie, spectatorii din ţară şi de peste hotare au posibilitatea să vadă producţii din repertoriul Teatrului Dramaturgilor Români proiectate în cinematografele din ţară sau online, de oriunde ar fi, la data şi ora la care sunt programate pe marile ecrane. Parteneriatul debutează cu spectacolul „Nocturnele lu’ Leonida”.

Teatru la Cinema şi Teatrul Dramaturgilor Români propun spectatorilor din ţară şi din străinătate o călătorie în universul fascinant al dramaturgului I.L. Caragiale. Actori remarcabili, Marian Râlea, Rodica Mandache, Amelia Ursu, dau viaţă unor personaje cu un farmec aparte în „Nocturnele lu’ Leonida”, un spectacol în regia lui Alexa Visarion. Producţia poate fi urmărită în data de 29 ianuarie, de la ora 19:00, în 11 cinematografe din 9 oraşe, după cum urmează:

Alba Iulia: Inspire Cinema din Alba Mall
Bucureşti: Cinemax Veranda, Veranda Mall
Bucureşti: Happy Cinema, Liberty Center
Bacău: Happy Cinema, Hello Shopping Park
Bistriţa: Happy Cinema, Bistriţa Retail Park
Botoşani: Happy Cinema Botoşani, Uvertura Mall
Buzău: Happy Cinema, Galleria Mall Buzău
Craiova: Inspire Cinema, Electroputere Parc
Craiova: Inspire Cinema, Mercur Center Craiova
Piteşti: Cinema Trivale, Trivale Shopping Center
Sinaia: Cinema Carpaţi, Carpaţi Shopping Center

Biletele pentru toate proiecţiile spectacolelor Teatrului Dramaturgilor Români se pot achiziţiona la casele de bilete ale cinematografelor şi de pe www.teatrulacinema.ro.

„În ziua şi la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil şi online, pe www.scenatv.ro, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Şi, de asemenea, pentru toţi românii aflaţi în străinătate”, afirmă Mihai Penişoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituţie publică de cultură unde spectatorii pot avea imaginea semnificativă a dramaturgiei româneşti prin valorile şi specificul ei. Directorul teatrului, binecunoscutul actor Marius Bodochi, susţine parteneriatul încheiat cu Teatru la Cinema, considerând că „face posibilă întâlnirea publicului din toată ţara, căruia i-ar fi fost imposibil să fie prezent în sălile de teatru, cu spectacole de o calitate excepţională. De asemenea, prin platforma www.scenatv.ro românii de peste hotare, dar şi cei din localităţi rurale sau în care nu există un cinematograf, de exemplu, pot vedea înregistrări ale spectacolelor noastre de teatru”.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut iniţial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spaţiul neconvenţional al cinematografelor situate în centrele comerciale din Bucureşti şi din ţară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole şi pe producătorii de conţinut, Teatru la Cinema a repoziţionat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel naţional. Totodată, Teatru la Cinema a lansat şi propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din ţară şi de peste hotare producţii româneşti de teatru, operă, balet şi film.

„Suntem încântaţi de faptul că nume sonore din rândul producătorilor de conţinut românesc de calitate se alătură demersului nostru de a ‘democratiza’ accesul la actul de cultură de înaltă ţinută prin proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane. Cu ajutorul Teatru la Cinema până şi spectatorii din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării ar putea să vadă spectacolele principalelor instituţii teatrale din Bucureşti şi din ţară”, explică Mihai Penişoară.