Publicat: 1 Octombrie, 2012 - 18:48

Coregrafele Mădălina Dan și Mihaela Dancs prezintă spectacolul (anti) aging la Timișoara în data de 5 Octombrie 2012, la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Sala Studio.

Spectacolul va avea două reprezentații, de la ora 18.00 și de la ora 20.00.

(anti) aging a fost creat din dorința de a fi reluat peste 30 de ani, în 2041.

În 2012, Mădălina Dan și Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ întru destindere, deconectare și confort psihic, savurarea plăcerii, vitalitate și voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare și conservare pentru viitor. A doua reprezentație va fi urmată de discuții cu publicul.

Spectacolul (anti) aging a fost produs în 2011 cu sprijinul Centrului Național al Dansului București, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundația Gabriela Tudor, partener fiind Asociația Colectiv A. A avut premiera în luna octombrie 2011 la Muzeul Național de Artă Contemporană și a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca și la Teatrul Daile din Riga (Letonia), în cadrul E-Motional, precum și în spațiele subRahova, Cartierul de Dans și Căminul Moses Rosen din București. Sezonul de toamnă a inclus  reprezentații la festivalul dance.movement.theater de la Gheorgheni (16 septembrie), precum și la Veneția, în spațiul C32 (22 septembrie), iar un spectacol urmează să aibă loc în cadrul eXplore dance festival la București (11 octombrie).

Reprezentațiile de la Timișoara au loc în cadrul proiectului "ambulatoriu (anti) aging", organizat Asociația pepluspatru/ Centrul de Introspecție Vizuală (București) și finanțat de Centrul Național al Dansului București, și în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely de luni pînă vineri între orele 16.00 – 19.00 şi cu 1 oră înaintea spectacolului. Tel: 0356 450 606, e-mail: ticket@tm-t.ro.

(anti) aging este un spectacol tonic şi tandru despre o vîrstă în care mocneşte amintirea unor impulsuri şi senzaţii tari.

Este o hartă afectivă a viitorului, aşa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoţional al celor-ce-vom-fi, ca şi cum am avea în mînă o fotografie din noi la diferite vîrste. – Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011)

Mădălina DAN este absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti şi a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia coregrafie. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting în cadrul unui master al U.N.A.T.C București. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 predă cursuri de dans contemporan pentru neprofesioniști organizate de Centrul Național al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival București, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucrează cu coregrafii Allyson Green, Cătălina Gubandru, Andreea Căpitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueraș, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Ștefănescu, Robin Dingemans, Mădălina Dan, etc. Lucrările ei includ colaborări cu Rui Catalao (Coada Șoricelului, Follow That Summer) și Carmen Coțofană (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life - coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans din București, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 predă cursuri de dans contemporan organizate de Centrul Național al Dansului București. În 2010 și 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).