Publicat: 23 Ianuarie, 2012 - 20:52
Share


Teatrul Independent ”Sala Mică” din Cluj invită Vineri, 27 Ianuarie  de la ora 20, la  spectacolul "Cartea bătrânilor" de Plugor Sandor şi Szilagyi Domokos. Reprezentaţia va avea loc la sediul teatrului de la Fabrica de Pensule, str. H. Barbusse nr. 59-61, et. 2.
 
Cartea bătrânilor este  un poem de 699 de versuri, scris de faimosul poet maghiar ardelean Szilagyi Domokos după desenele unui alt artist cunoscut, Plugor Sandor. Pornind de la el, regizoarea Mihaela Panainte a creat un spectacol-instalaţie, în care joacă  Harsányi Attila, unul dintre cei mai apreciaţi actori de limbă maghiară din Transilvania.

 De origine din Budapesta, având o carieră dramatică de peste 20 de ani în Ungaria, actorul colaborează de câţiva ani cu teatre şi companii independente din România. Cel mai important rol creat aici este în monodrama Hess de Alina Nelega, montată la Aradi Kamaraszinhaz, pentru care Harsanyi Attila a obţinut în 2011 Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Teatru ”Atelier” de la Baia Mare, Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea şi Festivalul de Teatru de la Piteşti.

Instalaţia spectacolului a fost realizată de artistul Adrian Cojocaru. Din echipa spectacolului mai fac parte Bodoki-Halmen Kata, asistent de  regie, Almási Attila, lumini,  Bándi Dániel Dávid, asistent de lumini.

Spectacolul durează 50 de minute. Biletele costă 17, respectiv 12 lei cu preţ redus.