25 iunie 2022

Spectacolul de dans „It Goes by Quick” / „Poveşti de viaţă” de Ana Maria Lucaciu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Spectacolul de dans „It Goes by Quick” / „Poveşti de viaţă” de Ana Maria Lucaciu, în premieră mondială, în închiderea celei de-a 40-a ediţii a Battery Dance Festival din New York

Începând din luna iulie, oraşul New York a început să se redeschidă pentru evenimente culturale şi artistice organizate în spaţii fizice, după mai bine de un an de restricţii impuse de pandemie. În acest context, ICR New York susţine, în 20 august, prezentarea, în premieră mondială, a spectacolului de dans „It Goes by Quick” / „Poveşti de viaţă”, în coregrafia româncei Ana Maria Lucaciu, în seara de închidere a celei de-a 40-a ediţii a prestigiosului Battery Dance Festival, un adevărat reper cultural al cosmopolitei capitale artistice americane şi cel mai longeviv festival de dans din New York.

Ana Maria Lucaciu va conduce un ansamblu format din şase dansatori ai Battery Dance Company, printre care, alături de americanii Sarah Housepian, Vivake Khamsingsavath, Jillian Linkowski, Sean Scantlebury şi Sara Seger, se numără şi românul Răzvan Stoian, unul dintre cei mai apreciaţi membri ai companiei. Muzica originală a spectacolului este semnată de T.M. Rives.

Prin intermediul acestui spectacol de dans, coregrafa româncă stabilită la New York va demonstra încă o dată îndemânarea cu care destăinuie publicului secrete profunde ale interacţiunii umane, prin simbolistica gesturilor şi printr-o fizicalitate pregnantă.

„Sunt foarte fericită că am din nou şansa de a crea o premieră pentru Battery Dance Company. Eu îmi doresc ca spectatorii să vadă pe scenă oameni normali, chiar dacă nimic din ceea ce ei execută nu este ‘˜normal’, şi de aceea îmi propun să extrag şi să transmit, pe cât posibil, umanitatea artiştilor cu care lucrez, cu care oricine să se poată identifica. Spectacolul este inspirat din mişcări şi momente luate din viaţa de zi cu zi, pentru ca publicul să se îmbarce într-o călătorie a imaginaţiei mele, dar şi într-o călătorie a propriei imaginaţii.” – Ana Maria Lucaciu

Ediţia din acest an a Festivalului, însumând spectacole prezentate de 53 de companii din 14 ţări, se desfăşoară în perioada 12-20 august 2021. În prima parte (12-14 august) au fost prezentate spectacole online, iar în cea de-a doua (15-20 august) spectacolele au loc fizic, într-o locaţie ea însăşi spectaculoasă din golful New York-ului, în Robert F. Wagner Park, cu Statuia Libertăţii în fundal.

Ana Maria Lucaciu este o cunoscută coregrafă şi balerină de origine română care trăieşte în prezent la New York. A absolvit National Ballet School of Canada, a fost apoi balerină la Royal Danish Ballet (Denmark), Augsburg Ballet (Germany), The Portuguese Contemporary Dance Company (Lisbon) şi Cedar Lake Contemporary Ballet (New York). A dansat în coregrafia celor mai importante nume ale baletului contemporan, printre care: Ohad Naharin, Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiri Kylian, Jo Stromgren, Sidi Larbi Cherkaoui şi Alexander Ekman. În ipostaza de coregrafă a lucrat pentru Norwegian National Ballet, New Dialect şi SUNY Purchase Dance Company.

Mai multe detalii despre proiectele în desfăşurare ale ICR New York pot fi găsite pe website-ul şi reţelele de socializare ale Institutului:

Website: https://www.rciusa.info/

Facebook: https://www.facebook.com/RCINY/

Instagram: https://www.instagram.com/romanianculturalinstituteusa/

Twitter: https://twitter.com/RomanianY

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw