20 septembrie 2021

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate” – disponibil în VR 360

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul de Stat Constanţa este al doilea teatru din ţară care lansează una dintre producţiile sale adaptată în format VR360.

Începând de duminică, 28 februarie, pe platforma dedicată, www.teatruvr.ro, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, va putea fi vizionat cu ajutorul unei căşti VR (Virtual Reality – realitate virtuală), care mediază participarea de la distanţă la spectacolul teatral, vizionarea jocului actoricesc ca şi cum spectatorul s-ar afla pe scenă şi ar putea privi în jurul său, trăind astfel experienţa la o intensitate maximă.

Adaptarea VR360 vine la fix un an de la premiera oficială acestui spectacol.

Spectacolul va putea fi redat pe orice cască VR, prin accesarea platformei www.teatruvr.ro şi achitarea biletului.

Cu un simplu click, spectatorul are acces la două variante de bilet. Biletul simplu costă 40 lei pentru cei care deţin deja cască sau ochelari VR; pachetul promo de 70 lei conţine, în plus faţă de accesul la spectacol, ochelari VR EBODA Avatar II.

Pentru ajutor în utilizarea căştii/ochelarilor sau pentru a înţelege mai bine cum poate fi accesat playlist-ul de spectacol, site-ul oferă un tutorial video: https://teatruvr.ro/tutorial/

Deşi realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaştem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea umană poate adapta conceptul în funcţie de necesităţile ce se ivesc – în cazul nostru, necesitatea de a ajunge la public, oferind experienţe cât mai aproape de cele pe care le oferă spectacolul live.

În „Jocuri în curtea din spate”, scriitoarea israeliană Edna Mazya nu doar reface procesul unui eveniment real, extrem de violent, din viaţa unor tineri, dar analizează şi mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieţi şi o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăţie. Ultima zi fără consecinţe.

Spectacolul se bucură de regia inspirată a regizoarei Diana Mititelu, de o distribuţie pe cât de tânără, pe atât de valoroasă – Cristiana Luca, Andrei Bibire, Theodor Şoptelea, Cătălin Bucur, Ştefan Mihai – şi de o scenografie specială, semnată de Răzvan Bordoş. Acum îl puteţi urmări din siguranţa propriului cămin, fiind, totuşi, cât se poate de aproape de personaje, fără medierea ecranului televizorului sau laptopului.

„Jocuri în curtea din spate” este al doilea spectacol de teatru adaptat integral în VR360, tehnologie ce permite „teleportarea” direct în mijlocul poveştii.

Bucură-te de teatru din confortul casei tale!

Jocuri in curtea din spate