29 septembrie 2022

Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/amosnews.ro/httpdocs/wp-content/themes/covernews-pro/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Spectacolul MOLIEˆRE / EREILOM

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 20:00, la TVR 3, publicul va avea ocazia să vizioneze înregistrarea unuia dintre spectacolele emblematice ale Teatrului Nottara, MOLIERE / EREILOM, după Moliere şi Mihail Bulgakov, în regia lui Roman Feodori, cel mai tânăr regizor rus recompensat cu patru Premii Masca de Aur. Pentru telespectatorii din diaspora, spectacolul va fi difuzat la TVR Internaţional, în 16 ianuarie, de la ora 23.00.

Colaborarea cu Roman Feodori a început în 2017, când votul publicului a mers către spectacolul realizat de regizor în cadrul celei de-a treia ediţii a Laboratorului de Teatru DENS, unul dintre proiectele cele mai importante ale Teatrului Nottara, coordonat de Oleg Loevski, renumit critic, profesor, producător de teatru, director artistic din Federaţia Rusă. În 2018, Roman Feodori s-a întors la Teatrul Nottara propunând o perspectivă inedită asupra unuia dintre dramaturgii legendari din istorie.

Bazat pe un scenariu original, în care se îmbină segmente din „Vicleniile lui Scapin”, „Bolnavul închipuit”, „Tartuffe”, „Don Juan”, la care se adaugă „Viaţa Domnului de Moliere” de Mihail Bulgakov şi piesa de teatru scrisă de acesta, „Cabala bigoţilor”, spectacolul pune accent pe cele mai dramatice şi surprinzătoare experienţe care au marcat viaţa tumultuoasă a lui Moliere, acest mare visător, un etern apărător al adevărului artistic şi uman. O viaţă de legendă, trăită şi încheiată pe scena pe care a iubit-o necondiţionat. Spectatorul este purtat din poveste în poveste, cei 13 actori din distribuţie devenind o adevărată „trupă a lui Moliere, trupă care se mişcă şi respiră în acelaşi ritm.

Roman Feodori este director artistic la Teatrul Tânărului Spectator din Krasnoiarsk şi a montat zeci de spectacole în teatre din Rusia, dar şi din străinătate (MHAT / Teatrul de Artă din Moscova, Teatrul Naţiunilor etc.), pe titluri din dramaturgia clasică şi contemporană rusă şi universală. Spectacolele sale au primit numeroase nominalizări şi premii la Festivalul Masca de Aur, precum Premiul Special al juriului pentru „un exemplu viu de spectacol-feerie”, în 2016, pentru spectacolul vizual „Alisa” (regizat împreună cu Daniil Ahmedov) şi Premiul pentru cea mai bună regie la ediţia din 2017 pentru musicalul „Hamalul şi regele”, după V. Alenikov.

MOLIERE / EREILOM, după Jean-Baptiste Moliere şi Mihail Bulgakov

Regia: Roman Feodori

Traducerea şi adaptarea: Raluca Rădulescu

Distribuţia: Şerban Gomoi, Rareş Andrici, Vlad Bălan, Răzvan Bănică, Dani Popescu,Crenguţa Hariton, Cristina Juncu, Ada Navrot, Isabela Neamţu, Filip Ristovski, Mihaela Subţirică, Sorina Ştefănescu, Laura Vasiliu

Muzica: Tibor Cari

Scenografia: Olga Nikitina

Coregrafia: Aleksandr Andriaşkin

Asistenţa de regie: Iulia Grigoriu

Lighting-design: Taras Mihalevski