Publicat: 19 Martie, 2018 - 18:08
Share

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical 'Ludovic Spiess' din cadrul Operei Naţionale Bucureşti îşi reia activitatea după cinci ani, prezentând o reluare a spectacolului 'Flautul fermecat' de W.A.Mozart, spectacol care a primit în anul 2012 Premiul pentru cel mai bun spectacol- secţiunea operă, Premiul pentru regia artistică, Premiul pentru rol principal feminin, Premiul pentru rol principal masculin în cadrul Galei Premiilor VIP ale Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii.

Reprezentaţiile vor avea loc marţi, 20 martie 2018, ora 18:30 şi duminică, 25 martie 2018, începând cu ora 11:00.

Capodopera mozartiană a fost adaptată pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorită originalităţii sale şi muzicii fermecătoare, ca un basm plin de învăţăminte în care se confruntă adevărul şi minciuna, curajul şi laşitatea, Întunericul şi Lumina, prietenia şi trădarea.

Distribuţia cuprinde foarte tineri artişti lirici selecţionaţi în cadrul Studioului Experimental 'Ludovic Spiess' - Samuel Alper, Andreea Bălan, Dominic Cristea, Florin Mircea Ganea, Irina Ionescu, Ştefan Lamatic, Paul Lungu, Alexandra Moroiu, Ciprian Pahonea, Mădălina Radu, Cosmina Stancu, Amelia Stoicescu, Rodica Ştefan, Daniel Trandafir, Alin Trifu, LigiaTiponuţ, Amaia Arrieta Vargas, Cristina Vasilache.

Realizatorii spectacolului -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicală, Adriana Urmuzescu scenografie- invită micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranţă, le vor îndrăgi. Muzica încântătoare a lui Mozart, melodiile pline de inspiraţie îi vor însoţi în această poveste minunată-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celestă Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti va aduce ineditul în desfăşurarea acţiunii, însoţind permanent personajele operei - mişcarea scenică Ileana Sora.

Opera în două acte 'Flautul fermecat' a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular , în anul 1791. Libretul lui Emanuel Schikaneder a fost inspirat de povestea 'Lulu' de Liebeskind, publicată în colecţia de poveşti orientale Dschinnistan în 1786. Lucrarea este considerată cea mai bună creaţie a genuluisingspiel, operă comică de origine germană care în loc de recitativ (dialog cântat) foloseşte dialogul vorbit. 'Flautul fermecat' este una dintre cele mai apreciate şi cântate opere din lume. Prima montare a fost regizată şi dirijată de compozitorul însuşi şi a avut un succes răsunător. Autorul libretului a fost interpretul rolului Papageno. În anul 1792,la un an de la premiera absolută, dar şi de la moartea lui Mozart, se sărbătoreau deja 100 de reprezentaţii.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti. 

Tag-uri Institutii: