Publicat: 11 August, 2016 - 13:31
Share

Pasionaţii de astronomie au putut asista, miercuri noapte, la spectacolul perseidelor, care va atinge intensitatea maximă în această perioadă. Denumite după Perseida, constelaţia din care provin, reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

Momentul de activitate maximă al curentului de meteori al perseidelor a fost noaptea trecută, după ora 22, ora României. Pentru Perseide perioada de activitate este între 17 iulie şi 24 august, scrie TVR.

În România, fenomenul este observat de obicei în luna august, perioadă tradiţională de concediu, când oamenii sunt dispuşi să petreacă mai mult sub cerul liber.

Din România nu se vede maximul în acest an, deoarece la acea oră este zi, însă vom putea observa panta ascendentă şi pe cea descendentă a maximului, în nopţile de 11/12 şi 12/13 august.

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, departe de iluminatul stradal, la ţară sau la munte.

Cei care au ales aceste zone au putut vedea maximum 100 de meteori pe oră, spre deosebire cei care au privit cerul din oraş, care au putut observa doar 10-20 de meteori pe oră.