27 octombrie 2021

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”: Activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este complet funcţională

Distribuie pe rețelele tale sociale:

INFORMARE PUBLICĂ – 08.10.2021

În spiritul unei comunicări corecte şi transparente, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” anunţă pacienţii şi toate persoanele interesate că operaţiunile sistematice, periodice, de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, care au avut loc în ultimele 5 zile, au fost finalizate cu succes, probele bacteriologice fiind negative.

În acest moment, activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este complet funcţională, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment.

Precizăm că, deşi spitalul beneficiază de condiţii deosebite de presurizare controlată cu instalaţii specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcţie de necesitatea momentului), în practica curentă a unităţii noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creştere continuă a gradului de siguranţă a pacienţilor.

În cadrul spitalului există cazuri de pacienţi, internaţi şi trataţi, care au infecţii severe, ceea ce impune asigurarea unor condiţii de siguranţă maximă la realizarea intervenţiilor chirurgicale specifice.

Pe de altă parte, după cum am informat public anterior, conform Planului de Rezilienţă al nr.6098/16.06.2021, depus la DSPMB cu nr. 25449/16.06.2021, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”are aprobată structura de 2 paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28 de paturi ATI, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator (prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluţiei pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic).

Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată şi executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), Săli Operatorii (8), Preanestezii (8), etc.

În cazul tratării pacienţilor COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum 5 paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activităţi medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienţi COVID sau non-COVID.

În ceea ce priveşte activitatea curentă a spitalului, menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acţiunii nr. 9490 / 04.10.2021, am oprit internările programate ale pacienţilor pentru chirurgie electivă, în acest moment fiind prioritari pacienţii cu patologiile menţionate în HG nr. 423 / 27.05.2020 – adică urgenţele specialităţii de ortopedie -traumatologie, conform monospecializării unităţii noastre spitaliceşti.

Echipa Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”