Publicat: 26 Martie, 2020 - 11:21

În conformitate cu Planul Alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România, alături de celelalte spitale din judeţ şi din ţară, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în lupta împotriva epidemiei COVID-19.

Cristina Noiela Vieru, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, spune: "Dacă va trebui să intrăm în linia a 2-a de acţiune, nu suntem suficient pregătiţi. Avem mare nevoie de măşti chirurgicale simple, măşti faciale, combinezoane impermeabile, ecrane faciale, şorţuri impermeabile de unică folosinţă, mănuşi de examinare din nitril fără pudră, acoperitori pentru încălţăminte, săpun lichid, dezinfectanţi pentru tegumente, dispozitive, suprafeţe, precum şi dispozitive UV germicide. Misiunea noastră este să prestăm un act medical de calitate într-un mediu sigur pentru personal, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Facem apel la comunitatea locală, la concetăţenii noştri, dar şi la mediul de afaceri, încercat în aceste vremuri grele, să ne sprijine alături de autorităţi cu donaţii şi sponsorizări pentru a putea ţine piept la ceea ce va urma. Vă mulţumim tuturor şi sperăm să avem suficient timp să ne pregătim şi să avem grijă unii de alţii!".

Donaţiile în bani se pot face în contul: Beneficiar: Asociaţia Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

IBAN: RO78BRDE010SV50557970100

Banca Română de Dezvoltare, Sucursala Aiud

Pentru donaţiile materiale se va lua legătura telefonic cu: Docea Ioana

0258 861 302

0740 051 770

Despre Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Acest spital este singurul de specialitate din judeţ, care asigură servicii medicale atât pentru locuitorii judeţului, cât şi pentru cei aflaţi în judeţele limitrofe, având 120 de paturi, dintre care 4 pentru spitalizare de zi. Unitatea funcţionează conform structurii organizatorice aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 47 din 2015, spitalul fiind unul monobloc, toate secţiile şi compartimentele sunt localizate în municipiul Aiud, str. Ecaterina Varga, nr. 6.

Din punct de vedere organizatoric, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud dispune de o structură care permite tratarea majorităţii afecţiunilor respiratorii.

Construcţia clădirii principale a fost începută în anul 1914, iar inaugurarea festivă a avut loc în luna iunie 1923, în prezenţa M.S. Regina Maria şi Principele Moştenitor, a Ministrului Sănătăţii şi a altor personalităţi de seamă din lumea medicală a vremii.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: