27 octombrie 2021

Spitalul „Dr. Victor Babeş”: Pacientul a fost adus decedat la spital. NU este vorba despre o moarte suspectă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru corecta informare a opiniei publice, şi având în vedere o serie de informaţii neverificate difuzate în spaţiul public privind un presupus deces al unui pacient în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, conducerea unităţii sanitare consideră necesar să facă următoarele precizări, menite a repune adevărul în drepturi:

În după-amiaza zilei de luni, 11.10.2021, la poarta spitalului s-a prezentat un autoturism particular în care se aflau în total patru persoane, care a adus pentru evaluare un pacient în vârstă de 79 de ani, domiciliat în Bucureşti şi prezentat ca având o stare generală extrem de gravă, suspect COVID-19.

În urma examinării clinice, echipa de medici de gardă – un infecţionist şi un specialist ATI – au constatat că pacientul a fost adus decedat la spital.

În această situaţie, conform procedurii, personalul medical a apelat serviciul 112 pentru a anunţa evenimentul. În circa 10 minute, la faţa locului s-a prezentat un echipaj de Poliţie. În urma verificării documentelor aduse de cei care însoţeau pacientul, s-a constatat că acesta suferea de multiple afecţiuni neurologice şi cardiovasculare cronice.

Soţia sa, cu COVID-19, decedase cu o zi înainte la un alt spital din Bucureşti.

Pe baza analizei situaţiei de fapt şi a datelor existente, Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a stabilit că NU este vorba despre o moarte suspectă, trupul persoanei decedate fiind transportat la Institutul de Medicină Legală.

Comunicat de presă – Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”