2 iulie 2022

Spitalul „Grigore Alexandrescu” are nevoie de un sistem de energie permanent

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Organizaţia Salvaţi Copiii România a luat decizia de a continua dotarea Spitalului „Grigore Alexandrescu”, care are nevoie de lucrări de reparaţii şi îmbunătăţire a sistemului de energie permanent, care oferă protecţie pacienţilor din sălile de operaţii şi din terapie intensivă, prin independenţa energetică faţă de reţeaua electrică naţională. Totodată, spitalul are nevoie şi de un aparat de radiologie mobil.

În doar o săptămână, prin efortul solidar al românilor, au fost achiziţionate două ambulanţe de uz pediatric, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.

În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS (UPS-Uninterruptible Power Supply) pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operaţie şi ATI – în cazul unor disfuncţionalităţi ale reţelei naţionale. Aceste echipamente sunt vitale, ele stochează energia şi o redau pe durata întreruperii alimentării cu energie electrică, ele furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activităţii medicale în situaţii de urgenţă.

În momentul opririi curentului electric sau în cazul unor variaţii în reţeaua de furnizare a energiei electrice, echipamentele UPS asigură curent electric fără a produce daune echipamentelor medicale şi fără a întrerupe activitatea în sălile de operaţie, în Secţiile ATI şi în alte secţii vitale.
Daunele şi costurile ulterioare pentru reparaţii în cazul unor defecţiuni ale echipamentelor medicale pot fi imense.

În acest moment, câteva dintre echipamentele UPS necesită verificări şi reparaţii, schimbarea acumulatorilor şi a unor componente electronice, după cum urmează:

– Secţia pentru Chirurgie Plastică şi Arsuri
* un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operaţie
* un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă
* înlocuire baterii UPS 40 KVA, 63 de bucăţi

– Unitatea de Primiri Urgenţe
* un echipament UPS (160kva)
* înlocuirea unui modul 6,7 KVA
* înlocuire bateriei UPS 160KVA 84 de bucăţi

– Secţia de Chirurgie Cardiovasculară
* trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operaţie şi angiograf
* trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

– Secţia de Neurochirurgie
* trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operaţie
* trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

– Chirurgie Cardiovasculară şi Neurochirurgie
* Operaţiuni de revizie, mentenantă, curăţare şi înlocuire acumulatori UPS-uri, 12 bucăţi
* Înlocuire baterii UPS_uri 20KVA 12 unităţi

Costul total al reparaţiilor este de 57.632 de Euro.

Acestor necesităţi urgente li se adaugă achiziţia unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceştia, aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenţii ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conţine un tub de radiologie şi un soft de procesare, este indispensabil chirugului în timpul intervenţiilor chirugicale ortopedice. Acesta este utilizat în majoritatea intervenţiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgenţă al fracturilor până la intervenţii complicate, precum cele din scolioză.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de Euro. Cei care doresc să ajute, o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/spital sau direct in contul Organizaţiei: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

Până acum, Salvaţi Copiii România a reuşit să mobilizeze fonduri totale de 162.242 Euro de la donatori individuali şi companii pentru achiziţionarea celor două ambulanţe.

CONTEXT

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme, este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme.

În 2021, Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, în valoare totală de 150.000 Euro, în Bucureşti, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de Euro şi în judeţul Mehedinţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de Euro.

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de Euro.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limită de depunere este 25 mai iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

* * *

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 31 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societatea şi autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvaţi Copiii şi-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităţilor publice, în aşa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor.

Totodată, organizaţia a reuşit să creeze reţele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilităţii sociale a companiilor şi a societăţii, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.