30 iunie 2022

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte dispune de o Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat a cardiacilor critici

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte (SJUT) dispune, din această săptămână, de o Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat a cardiacilor critici (USTACC) echipată la standarde europene. Proiectul de modernizare şi dotare, în valoare de aproximativ 750.000 de lei, a fost finanţat din bugetul propriu al spitalului. Precizăm că, din anul 2006, nu se mai efectuase o intervenţie majoră pentru îmbunătăţirea condiţiilor de tratament în cadrul USTACC.

„Este o realizare importantă. Vorbim despre singură Unitate de Terapie Intensivă Cardiologică din judeţul Dâmboviţa. Pentru mine, ca manager al spitalului, este la fel de important faptul că avem şi un colectiv de medici cu înaltă pregătire profesională. Unii dintre ei se specializează în prezent pentru cardiologie intervenţională, având în vedere că Secţia Cardiologie va fi extinsă şi dotată cu angiograf, printr-un proiect finanţat integral de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Lucrările vor demara anul acesta”, precizează dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat a cardiacilor critici din cadrul SJUT, în forma actuală, care este schimbată radical, dispune de 12 paturi, 10 în salonul mare şi două în rezerva pentru izolare, fiecare cu rampă de fluide – oxigen, vacuum şi aer comprimat, care reprezintă cea mai importantă şi cea mai costisitoare dintre dotările unei astfel de unităţi. De asemenea, a fost achiziţionat mobilier de ultimă generaţie, care răspunde nevoilor pacienţilor cu mobilitate redusă. Totodată, au fost construite grupuri sanitare care permit accesul cu targa, fiindcă vorbim de bolnavi în stare gravă.

„Am renovat absolut tot. Comparativ cu ce am văzut până acum în alte spitale, cred că avem cel mai frumos salon de Terapie Intensivă Cardiologică din ţară. Dotările actuale ne permit să efectuăm proceduri minim invazive de urgenţă, precum: pericardiocenteze, cardiostimulări temporare, catetere venoase centrale. Când vom avea şi angiograful, sper eu, anul viitor, vom putea efectua coronarografii şi vom putea pune stenturi. Acum, trimitem pacienţii la Bucureşti”, spune dr. Ovidiu Ţoni – directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Bolnavii care ajung la USTACC sunt monitorizaţi EKG permanent şi, de asemenea, sunt supravegheaţi 24 de ore din 24 de medic şi asistent. Cabinetul acestora, de tip open space, a fost amenajat în interiorul salonului de Terapie Intensivă Cardiologică şi este despărţit printr-un perete din sticlă de rezervă pentru cazurile care necesită izolare, având, spre exemplu, şi o boală contagioasă.

Manager,
Dr. Claudiu Dumitrescu

Sursa foto Facebook Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte