Publicat: 7 Aprilie, 2020 - 12:21
Share

La Spitalul Municipal Mangalia se vor achiziţiona echipamente şi aparatură medicală, necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Recent, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, Primăria Mangalia a alocat spitalului aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziţia echipamentelor de protecţie, dar şi pentru aparatură medicală de strictă necesitate.

Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, dar şi pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanţii instituţiei spitaliceşti spun că se va investi mai mult în aparatură medicală, precum: ventilatoare, nebulizatoare, injectomate, monitor funcţii vitale, concentrator de oxigen, defibrilator, etc.

În prezent, unitatea medicală din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid şi vine în sprijinul marilor spitale din judeţul Constanţa, ca urmare a înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. Astfel, s-a luat decizia ca Spitalul Mangalia să vină în sprijinul pacienţilor non-Covid, care sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa sau chiar la alte spitale din judeţ. În unitatea sanitară din Mangalia, s-a degajat o secţie pentru preluarea cazurilor care ajung la Mangalia pentru a fi tratate de alte afecţiuni.

'La nivel judeţean, Spitalul Medgidia este spital desemnat în tratarea pacienţilor COVID - 19 pozitiv, spital suport pentru infecţioase, apoi spitalul de pneumoftiziologie Constanţa. Momentan, noi suntem spital pentru toate celelalte patologii medicale, suport pentru judeţean şi ceea ce avem de întâmpinat zi cu zi. La sfârşitul săptămânii trecute, am preluat în grija noastră un copilaş de doar 1 an şi 7 luni, abandonat şi un bătrân cu o hemipareză în urma unui AVC, ambii de la spitalul din Medgidia, tocmai pentru a-i proteja de noul coronavirus. În cadrul spitalului nostru, au fost testate 14 persoane suspecte, dintre care doar una s-a confirmat pozitiv, fiind transportată la Constanţa', au precizat reprezentanţi din conducerea spitalului.

Pe această cale, reprezentanţii Spitalului Mangalia mulţumesc tuturor celor care vin în sprijinul unităţii sanitare şi a personalului medical din Mangalia şi care, prin donaţiile lor, contribuie la desfăşurarea actului medical în bune condiţii.

'Vă asigurăm de toată dăruirea şi implicarea noastră, le mulţumesc colegilor mei pentru curajul şi devotamentul lor şi le promit că voi face tot ceea ce-mi stă în putere să-şi desfăşoare activitatea în siguranţă! Încă o dată, mulţumesc tuturor celor care dau dovadă de atâta omenie, prin donaţiile către spital, în astfel de momente grele', a mai adăugat managerul unităţii medicale din Mangalia.

 

Tag-uri Institutii: