Publicat: 20 Iulie, 2017 - 17:03

Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din tară, parte a grupului “Policlinico di Monza” din Italia, își va extinde serviciile de cardiologie, chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională la Constanța, prin preluarea centrului Cardioscan din incinta Spitalului Județean. 

Spitalul Monza va asigura astfel pacienților servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare. Medici de renume vor întregi echipa medicală prezentă la Constanța, acoperind specializările: cardiologie, cardiologie interventională, electrofiziologie și aritmologie. 

“Ne bucurăm că vom putea fi mai aproape de pacienții noștri, oferind tratamentele medicale atât de necesare, într-un timp mult mai scurt. O mare parte a pacienților noștri provenea din Constanța, astfel încât decizia de a ne extinde in acest oraș a fost una firească. În viitorul apropiat, vom mai deschide și alte Centre de Excelență, în diferite regiuni ale țării, care au nevoie de astfel de servicii medicale.”, a declarat Carmen Drăgan, Președintele Spitalului Monza. 
Spitalul Monza acoperă toată aria de specialități necesare tratării pacientului: neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională, urologie, chirurgie pediatrică, chirurgie generală, ortopedie, chirurgie bariatrica, gastroenterologie, stomatologie, imagistică și radiologie, oferind atât servicii de diagnostic și tratament, cât și de recuperare medicală.                                                                                                                     
 Această continuitate a îngrijirii medicale permite monitorizarea evoluției pacientului nu numai în faza pre și postoperatorie, ci și în faza de recuperare, când pot apărea complicații particulare, situații în care medicii pot să intervină rapid.