Publicat: 26 Martie, 2020 - 14:00
Share

Cinci spitale din Bucureşti şi din ţară vor primi, începând de astăzi, aparatură şi echipamente medicale indispensabile, achiziţionate din fondul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, pentru întărirea sistemului medical în lupta cu pandemia de Covid-19. Totodată, Salvaţi Copiii România e în dialog cu medicii din Suceava, unde situaţia este critică, în urma contaminării cu SARS-CoC2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacităţii sistemului medical local, aflat sub o mare presiune în acest context.

Astfel, două ventilatoare de suport respirator vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

În urma solicitărilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protecţie, constând în halate impermeabile şi costume chirurgicale, halate de protecţie, ochelari de protecţie, mănuşi nitril, bonete tip cagulă, botoşei impermeabili, vor fi livrate Maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu şi Spitalului Judeţean Reşiţa.

Investiţia, în valoare de 74.250 de Euro, cu sprijin de la Farmaciile Catena, se adaugă echipării urgente pe care Salvaţi Copiii a făcut-o, la începutul săptămânii, Maternităţii Bucur, transformată în unitate medicală dedicată cazurilor de Covid-19.

Până acum, 48 de spitale (maternităţi, secţii de pediatrie, secţii de neonatologie, secţii de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuţilor şi copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

"Medicii din cadrul spitalului fac eforturi să îngrijească cât mai bine mamele şi copiii şi vă mulţumim că ne sunteţi alături în aceste momente grele. Simţim că nu suntem singuri în această luptă!", a subliniat Dr. Carmen Zaboloteanu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coro...

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 177.556 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame şi Asociaţia Club Sportiv "RO Club Maraton". De asemenea, suma de 10.337 Euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani
De 30 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societatea şi autoritatea publică, în beneficiul superior al copilului.

În trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvaţi Copiii şi-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităţilor publice, în aşa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizaţia a reuşit să creeze reţele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilităţii sociale a companiilor şi a societăţii, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Tag-uri Institutii: