30 septembrie 2022

Sportivele UBB, pe podiumul Campionatului Naţional Universitar de Înot

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lotul de înotătoare al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) s-a întors cu medalii de la Campionatul Naţional Universitar de Înot desfăşurat în perioada 29-30 aprilie 2022, la Bacău.

Toate cele patru studente componente ale lotului UBB coordonat de conf. Univ. Dr. Nicolae Pop au fost medaliate cu aur, argint sau bronz. Astfel, Luoana Brădean, studentă în anul 3 la Facultatea de Fizică, a obţinut medalia de argint la proba de 100 metri spate, Paula Jaravete, studentă în anul 2 la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), a cucerit aurul la proba de 100 metri Craul, Melisa Maxim, studentă în anul 3 la FEFS, a obţinut medalia de bronz la proba de 100 m Bras, în timp ce Sandra Micăus-Vivoschi, studentă în anul 3 la Facultatea de Business, a cucerit argintul la proba de 100 de metri Fluture.

Alături de rezultatele individuale, componentele lotului UBB au cucerit aurul atât la proba de Ştafetă Mixt (4 x 50 m), cât şi la cea de Ştafetă Liber (4 x 50 m).

„E o performanţă de care suntem foarte mândri şi le felicit pe fete. Am plecat la drum cu 4 fete şi toate s-au întors cu medalii. E foarte important ca, pe lângă dimensiunea academică, să ne concentrăm în mod real asupra sportului, mai ales că, iată, putem concura la nivel înalt şi foarte înalt”, afirmă coordonatorul lotului de înot al UBB, conf. Univ. Dr. Nicolae Pop, prodecan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB