7 decembrie 2021

Sportivi de talie mondială denunță politica de apertheid a Israelului în tritoriile ocupate

Razboi Israel fasia Gaza

14 May 2021, Palestinian Territories, Gaza City: Palestinian men inspect the rubble of a destroyed facility in the Shejaiya neighbourhood after an Israeli airstrike on Gaza City amid the escalating flare-up of Israeli-Palestinian violence. Photo: Mohammed Talatene/dpa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conflictul dintre Israel și Palestina continuă să zguduie lumea. În fiecare zi apar imagini șocante cu bombardamente care au provocat reacția unor sportivi pe rețelele de socializare.

Unii jucători, dedicați cauzei palestiniene, au trimis rapid mesaje de sprijin. Fostul fundaș al Real Madrid și actualul jucător al Inter Milan, Achraf Hakimi, a scris „Palestina liberă” alături de o inimă frântă pe contul său de tweeter.

Paul Pogba, mijlocaș al Manchester United, a lăsat un comentariu care acompaniază  poveștile sale de pe Instagram. „Lumea are nevoie de pace și iubire. Rugați-vă pentru Palestina”

Talentatul jucător al Manchester City, Richard Mahrez, a publicat pe rețelele sale sociale un desen cu cartierul care a declanșat conflictul și cu mesajul „Salvați Sheick Jarrah” lângă drapelul palestinian.

Egipteanul care joaca pentru Liverpool, Mohamed Salah, a mers și mai departe cu mesajul său către lume, cerând ajutor autorităților. „Fac un apel tuturor liderilor mondiali, inclusiv primului ministru al țării care a fost casa mea în ultimii patru ani, să facă tot ce le stă în putință. Asigurați-vă că violența și uciderea oamenilor nevinovați sunt oprite. Opriți-vă imediat”.

Fostul atacant al Seviliei, Frederic Kanoute, a fost cel care s-a exprimat cel mai puternic. „Apartheidul continuă și palestinienii sunt alungați de la casele lor, în timp ce majoritatea„ liderilor ”sunt complici la asta prin tăcerea lor”.

Nici vedeta UFC, Khabib Nurmagomedov, nu a vrut să privească în altă parte: „Nu trebuie să fii musulman pentru a putea apăra Gaza, ai nevoie doar de un sentiment de umanitate”, a spus el.

Ciprian Pop