25 iunie 2022

Sprijin oferit de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale pentru 33 de familii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au desfăşurat, sâmbătă, 5 februarie 2022, o nouă acţiune social-filantropică în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reuşim mai mult!”. Astfel că 33 de familii din parohiile prahovene Meri, Fântânele şi Cireşanu au primit pachete cu produse alimentare de strictă necesitate. De asemenea voluntarii au oferit şi o maşină de spălat rufe pentru o familie numeroasă din localitatea Cireşanu.

DĂNUŢ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale, a concluzionat: „Continuăm să răspândim bucurie în rândul persoanelor aflate în dificultate. De data aceasta am revenit în 3 parohii prahovene. Am sprijinit astăzi persoane care şi-au pierdut locurile de muncă, foarte multe persoane cu probleme de sănătate şi, de asemenea, familii monoparentale, precum şi bătrâni singuri. Sunt persoane care se confruntă cu diverse probleme de irdin material, nu neapărat cauzate de această pandemie. Cred eu lipsa locurilor de muncă şi veniturile foarte mici generează cele mai mari problemele în mediul rural.”

Campaniile de ajutorare organizate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale vin în completarea acţiunilor social filantropice desfăşurate de parohii.

Părintele MARIAN CIORTAN, Parohia Meri, judeţul Prahova ne-a spus: ,,Grija faţă de cei aflaţi în suferinţă este o constantă a bisericii care îndeplineşte îndemnul Mântuitorului, „Mergi de fă şi tu asemenea!”. Adică, fii asemenea samarineanului din Evanghelie. Este important să vizităm acele locuri unde ştim că există mai multă suferinţă, boală ori tristeţe. Suntem într-o perioadă în care mulţi semeni ai noştri îşi fac griji pentru locurile de muncă, pentru utilităţi, încălzire, hrană. De aceea este bine să rămânem conectaţi cu realitatea şi să avem o credinţă lucrătoare.”

Preotul ALEXANDRU DIMULESCU, Parohia Fântânele, judeţul Prahova a menţionat: „Mulţumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale că au revenit în parohia noastră şi de această dată au adus zâmbetul pe buzele celor pe care i-am vizitat şi chiar am văzut reacţii foarte frumoase din partea lor. Chiar o persoană spunea că vroia să mă sune că nu mai aveau alimente şi dacă pot să-i ajut cu ceva.”

Părintele ADRIAN TUDORACHE, Parohia Cireşanu, judeţul Prahova a adăugat: „Astăzi am ajutat câteva familii cu posibilităţi materiale reduse, pentru a le face următoarele zile puţin mai liniştite. Aceste familii trec prin această perioadă destul de greu şi uneori se întreabă ce vor mânca mâine sau nevoile lor de bază cum vor fi acoperite. Cu atât mai mult o familie care are 6 copii, a primit o maşină de spălat deoarece nu doar mâncarea şi apa sunt nevoi de bază, ci şi igena.”

De la începutul pandemiei până în prezent, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au desfăşurat peste 430 de activităţi social-filantropice în 22 judeţe ale ţării, ajutând peste 8.800 de familii cu posibilităţi materiale reduse.

Dănuţ – Viorel Pruna
Voluntar Coordonator – Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului
E-mail: prunadanutviorel@gmail.com