Publicat: 20 Ianuarie, 2016 - 17:12
Share

În contextul înregistrării unor temperaturi extrem de scăzute, Primarul Daniel Băluță a dispus organizarea pe raza Sectorului 4 a unor puncte de prim ajutor. 
Punctele de prim ajutor funcţionează 24 de ore din 24, în incinta celor 6 containere, amplasate pe bulevardele Tineretului şi Constantin Brâncoveanu, cât şi la pieţele Sudului, Progresul, Apărătorii Patriei şi Străduinţei, fiind dotate cu grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, termos pentru ceai, pături, pahare de unică folosinţă. 
Totodată, din incinta containerelor, asistenţi sociali distribuie ceai cald populaţiei şi acordă sprijin persoanelor fără adăpost, care se pot încălzi până la sosirea echipelor mobile care să-i preia şi să-şi conducă la Centrul de Plasament „Robin Hood” – bd. Metalurgiei nr. 89, dacă sunt copii, sau la  Centrul Medico– Social „Sfântul Andrei” – şos. Berceni nr. 12 A, dacă este vorba despre adulţi. 
„În astfel de situaţii trebuie să ne solidarizăm şi să îi ajutăm pe cei care nu au un acoperiş deasupra capului. Ne pasă de semenii noştri cărora viaţa nu prea le-a zâmbit şi aici, în Sectorul 4, simţim ca o familie şi ne îngrijim de fiecare membru al comunităţii locale. Am dispus ca pe toată perioada menţinerii temperaturilor extrem de scăzute, 8 echipe mixte formate din poliţişti locali şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să monitorizeze non - stop întregul teritoriu al Sectorului 4, pentru identificarea şi sprijinirea persoanelor fără adăpost. De asemenea, am pus la dispoziţia cetăţenilor două linii telefonice gratuite şi le adresez un apel, de a ne semnala prezenţa pe raza Sectorului 4 a unor astfel de cazuri. Aceştia pot apela gratuit 0800.030.444, dacă este vorba despre copii, şi 0800.030.445, dacă este vorba despre adulţi”, a declarat Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4. 
De altfel, numai în cursul nopţii precedente, 9 persoane au fost identificate şi conduse în incinta Centrului Medico- Social „Sfântul Andrei”, în total, de la debutul acestei perioade geroase, fiind sprijiniţi 50 de oameni fără adăpost. Pe lângă un loc în care să se încălzească, aceştia beneficiază aici de masă şi îngrijire medicală de specialitate.