3 iulie 2022

Sprijinirea Republicii Moldova în idealul ei de a adera la Uniunea Europeană este o datorie istorică şi morală pentru Coroana Română

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sprijinirea Republicii Moldova în idealul ei de a adera la Uniunea Europeană este o datorie istorică şi morală pentru Coroana Română.

Regele Ferdinand şi Regina Maria, străbunicii mei, pot fi consideraţi în ţara-soră „părinţi” ai istoriei ei moderne, iar Regele Mihai, tatăl meu, este respectat şi admirat, în egală măsură de naţiune şi de autorităţile politice.

Coroana Română este, totodată, un instrument de sprijin şi un depozitar de valori europene. În ultimele două decenii, Familia Regală a dezvoltat în Republica Moldova proiecte în educaţie, economie, învăţământ militar, cultură şi societate civică şi ştim cât de vibrante sunt, în această ţară, atât generaţia tânără, cât şi elita intelectuală. De fapt, o parte importantă a lor munceşte şi trăieşte în prezent în ţările UE, unde şi-a câştigat respectul şi încrederea comunităţilor de adopţie.

Îmi exprim profunda încredere şi convingere că acum este momentul potrivit pentru a face din Republica Moldova o parte a familiei noastre europene de naţiuni demne şi sigure.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române

Sursa foto Familia Regală