Publicat: 22 Iunie, 2017 - 19:10
Este una dintre acțiunile de succes din programul de guvernare, lansate de ministrul Daea

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că în intervalul 19-21 iunie 2017 a mai primit 906 cereri pentru decontarea cheltuielilor aferente programului de tomate cultivate în spații protejate, care vor fi procesate pentru a intra la plată în perioada imediat următoare.

La această dată, suma aprobată de către MADR cu această destinație este 39.985.832,40 lei, din care au fost plătiți 27.003.244 lei unui număr de 2003 beneficiari ai programului de susținere a tomatelor cultivate în spații protejate.

Suma de 768.439,80 lei a fost deschisă la plată în data de 19 iunie a.c., urmând a intra în conturile Direcțiilor Agricole astăzi, 22 iunie, iar valoarea de 12.214.148,40 lei reprezintă sumele solicitate de către Direcțiile Agricole județene către MADR și se află în curs de procesare pentru a fi plătite către beneficiari.

MADR continuă să primească cereri de la Direcțiile Agricole, urmând a fi parcurse procedurile necesare în vederea efectuării plăților către beneficiari.

Numărul total al celor care s-au înscris în acest program este de 7.337 beneficiari din toate județele țării, cei mai mulți înscriși fiind din județele Olt, Giurgiu, Galați, Dolj, Buzău, Teleorman, fapt ce demonstrează interesul deosebit manifestat de producătorii agricoli pentru această formă de sprijin.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Schema de ajutor de minimis este destinată producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.