Publicat: 20 Septembrie, 2015 - 18:33

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București, în parteneriat cu Collège de France și Bucharest Science Festival, îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani la conferința „Spune, ce este biodiversitatea?”, susținută de către  Prof. Dr. Gilles Bœuf, de la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris, profesor la Collège de France și consilier științific pentru biodiversitate, mediu înconjurător și climat al Ministrului francez pentru Ecologie, Mediul Înconjurător și Transporturi, doamna Ségolène Royal. Conferința va avea loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, începând cu ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. 

Biodiversitatea reprezintă, de fapt, ansamblul relaţiilor pe care fiinţele vii le stabilesc între ele, dar şi în raport cu mediul lor de viaţă.

Viaţa s-a născut în oceanul primordial acum aproximativ 4 miliarde de ani, și a părăsit mediul acvatic în urmă cu 450 de milioane de ani. În prezent, se cunosc mai mult de 2 milioane de specii vii care trăiesc pe planetă. 

Ecosistemele şi speciile dispar mult mai repede astăzi ca urmare a acţiunii oamenilor, iar situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare. Populaţiile vegetale şi animale dispar sub impactul distrugerii şi poluării ecosistemelor, din cauza exploatării excesive a resurselor de pretutindeni, a răspândirii dezordonate a speciilor şi, în cele din urmă, a schimbării climatice de care suntem şi noi responsabili în bună măsură. Deci, ce ar trebui să facem?