Publicat: 6 Decembrie, 2016 - 18:43
Share

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Uninvented Kids va invita la o noua serie de intalniri cu Dodi si Roni sambata, 10 decembrie 2016, incepand cu ora 11.00, in Sala Multimedia a Muzeului.

Cercetatori ai Muzeului Antipa si papusile de tip "Muppets" isi dau intalnire cu prescolarii si micii scolari la conferinta intitulata "Ssst! Noapte buna! Ne vedem la primavara!", pentru a descoperi impreuna cum isi petrec iarna bursucul, marmota, ariciul si prietenii lor! De mai bine de 3 ani, neinfricatii "exploratori" Dodi - ursul polar caruia ii dau viata Ana-Maria Craciun-Lambru si Monalisa Toncu si Roni, prietenul sau vorbaret, insufletit de Ana-Maria Cucuta - strabat lumea-n lung si-n lat si studiaza flora si fauna Planetei. La finalul calatoriilor ei fac echipa cu Alex, o cercetatoare pasionata de la Muzeul Antipa si prezinta impreuna informatii interesante si curiozitati copiilor prezenti.

Daca aveti drum in padure, umblati pe varfuri si vorbiti in soapta! Stiti de ce? Pentru a nu-i deranja pe cei care se pregatesc sa traga un pui de somn pana la primavara! Iarna, de regula prietenoasa cu noi, este aspra in schimb cu prietenii nostri din padure. Peste iarna sursele de hrana se imputineaza drastic, zapada bogata si grea acopera pamantul iar adapostul oferit de plante, dispare. Dar oare ce fac unele animale in aceste conditii? La aceasta intrebare va raspunde colega noastra Alexandra Florina Popa, care va dialoga cu copiii.

Conferinta "Ssst! Noapte buna! Ne vedem la primavara!" are, de anul acesta, o structura noua: in prima parte a intalnirii, copiii vor afla lucruri interesante despre somnorosii padurilor, urmand ca, in a doua parte, sa-si puna la incercare atentia si memoria printr-o serie de jocuri si ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre.

Taxa de participare este de 15 lei/copil. Adultii beneficiaza de intrare gratuita. Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri.