26 mai 2022

Stadiul lucrărilor de la obiectivul de investiţii „Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgirea Bulevardul Ghencea”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul General, Nicuşor Dan, a verificat joi, 11 noiembrie, stadiul lucrărilor de la obiectivul de investiţii „Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgirea Bulevardul Ghencea”.

Nicuşor Dan a explicat că Primăria Capitalei a deblocat şantierele care nu mai avansau din cauza lipsurilor financiare şi că pentru noile investiţii Municipalitatea doreşte să acceseze fonduri din mai multe surse, cum ar fi Programul Anghel Saligny, PNRR sau fonduri europene.

Primarul General, Nicuşor Dan:

„Am fost azi pe teren pentru a vedea stadiul lucrărilor de lărgire la Prelungirea Ghencea şi pentru a da un semnal despre importanţa acestui proiect pentru bucureşteni şi pentru Primăria Capitalei.

Am reuşit să depăşim problemele financiare şi să redeschidem şantierul în această toamnă, iar acum se lucrează pe o porţiune care a fost recent expropriată. Echipele se ocupă în aceste săptămâni de utilităţi (mutare şi îngropare), precum şi de construirea trotuarului.

Strada urmează să aibă două benzi rutiere pe fiecare sens, iar pe mijloc vom păstra spaţiul necesar pentru linia de tramvai. Sper că linia de tramvai va fi finanţată prin Programul Anghel Saligny, iar dacă cererea noastră se aprobă, vom lucra simultan la lărgirea străzii şi la construirea liniei de tramvai.

Avem de asemenea fonduri pentru a continua exproprierile, iar în luna martie vom începe demolările pe noile porţiuni, ca să putem extinde lucrările. Colaborăm cu Primăria Sectorului 6 pentru a avansa cât mai rapid cu acest proiect aşteptat de multă vreme de bucureştenii din cartier şi din sector”.

La rândul său, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, a explicat: „Ne concentrăm pe aceşti 750 de metri pentru a termina pe partea dreaptă anul acesta tot ce înseamnă utilităţi sub cota zero şi trotuarul. În această săptămână vom începe asfaltarea pe banda mediană pentru a reda 4 benzi de trafic pe aceasta porţiune şi să putem să începem lucrările la trotuar, la pistele de biciclete, apă-canal, net-city şi Romtelecom. Ne mobilizăm pentru a termina aceasta lucrarea mai repede, Trustul a fost recapitalizat şi nu mai avem situaţii financiare către furnizor”.