27 iunie 2022

Stadiul lucrărilor de reconstrucţie a școlii nr.124

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut o vizită la şcoala nr.124, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reconstrucţie.

Edilul a constatat că proiectul trenează şi a dispus grăbirea de urgenţă a lucrărilor, dând ca termen de finalizare data de 1 septembrie.

Această şcoală a fost iniţial demolată în urma incendiului din 27-28 mai 2018.

În luna iulie 2018, între unitatea de învăţământ în cauză şi un operator economic, a fost încheiat un contract pentru realizarea lucrărilor de consolidare parţială şi de reconstrucţie a Şcolii Gimnaziale nr. 124, contractul respectiv fiind reziliat în luna decembrie 2019.

În luna iulie 2020, Primăria Sectorului 5 a încheiat contractul privind execuţia de lucrări pentru obiectivul de investiţii Lucrări de consolidare şi reconstrucţie Şcoala Gimnazială Nr. 124, Sector 5, Bucureşti, termenul de execuţie fiind de 6 luni. Lucrările au fost sistate în luna octombrie şi reluate în luna noiembrie 2020.

În anul şcolar 2020 – 2021, cei 664 de copii înscrişi la Şcoala Gimnazială nr.124, au învăţat exclusiv în sistem online, din cauza faptului că nu au existat spaţii de învăţământ libere, care să fie alocate unităţii aflate în reconstrucţie.

„Educaţia trebuie să primeze… copiii au stat destul acasă, sau înghesuiţi prin alte şcoli! Vreau ca începutul noului an şcolar să-i prindă pe copii în clădiri nou-nouţe şi o să mă asigur că aşa va fi…”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.