Publicat: 25 Ianuarie, 2016 - 18:56
Share

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, președinte al organizației PNL București, a prezentat astăzi, în conferință de presă, deciziile luate privind activitatea curentă a filialei și pregătirea alegerilor locale. Prezentăm mai jos principale declarații formulate în conferință de liderul liberalilor bucureșteni, iar, atașat, deciziile și planurile de reformă ale organizației.  

Cătălin Predoiu:' Am luat astăzi o serie de decizii privind organizația PNL București, pe care doresc să vi le aduc la cunoștință. O primă decizie vizează membrii PNL București care și-au anunțat deja intenția de a candida la alegerile locale pentru funcția de primar. Potrivit acestei decizii, pe care am semnat-o astăzi, acești membri care și-au anunțat deja intenția de a candida vor elabora de urgență planuri de creștere a notorietății și a încrederii, planuri pe care le vor pune în aplicare la nivelul sectoarelor, sub supravegherea și responsabilitatea co-președinților PNL de sector. O astfel de măsură urmărește să dea mai multă vigoare, viteză și substanță precampaniilor lansate deja de membrii PNL care intenționează să candideze la funcția de primar de sector.

Cea de a doua decizie vizează, de asemenea, campania locală în perspectivă. Astfel, membrii PNL București care nu și-au anunțat public intenția de a candida, dar doresc să o facă, pot să-și anunțe această intenție de a candida până la data de 1 februarie 2016. Ei își vor depune notificările de intenție privind candidatura la co-președinții organizației de sector, în sectorul în care doresc să candideze și, bineînțeles, la președintele filialei București.

Co-președinții organizațiilor de sector vor aduce la cunoștința membrilor PNL din organizația proprie această decizie pentru ca cei interesați să poată face uz de ea.

O altă decizie importantă pe care am luat-o, după ce am discutat-o în prealabil și la nivelul conducerii partidului, dar și la nivelul Comitetului Executiv al PNL București este punerea în aplicare a unui plan complex de reformă a filialei București. Voi reveni asupra acestui plan în detaliu după ce voi prezenta toate deciziile despre care vorbeam.

În fine, o altă decizie vizează membrii PNL București, aleși sau numiți în funcții publice, din administrația locală de pe raza Municipiului București, aflați în funcții publice sau private, în servicii deconcentrate și companii comerciale cărora le cerem de la nivelul organizației politice PNL București să respecte cu strictețe în activitatea lor legea și toate principiile de integritate în funcțiile publice. Co-președinții organizațiilor de sector vor veghea la aplicarea acestei decizii și vor semnala orice derapaj de la aceste principii. Toți membrii PNL răspund politic, pe lângă răspunderea pe care fiecare o are personal în fața legii, în fața organizației PNL București pentru orice faptă, orice act care nu se încadrează strict în lege și în principii de integritate publică.

O altă decizie vizează chestiunea votului în două tururi. PNL București sprijină co-președinții PNL în acțiunea lor politică de a obține modificarea legislativă prin introducerea votului în două tururi pentru alegerea primarilor  la alegerile locale. Cerem, în același timp, de la nivelul organizației București, celor doi co-președinți PNL să continue aceste demersuri. În același timp, PNL București cere Guvernului, așa cum s-a solicitat deja, o ordonanță de urgență pentru a se modifica legislația în vederea introducerii votului în două tururi pentru alegerea primarilor.

Revin acum la planul de reformă a filialei, adăugând câteva lucruri. În primul rând, trebuie să subliniez faptul că nu este vorba de un plan destinat exclusiv campaniilor electorale, alegerilor care vin. Este un plan de reformă care vizează activitatea filialei, în general, dincolo de cadrul campaniei. De aceea, el este structurat pe mai multe direcții, pe mai multe capitole, pe mai mulți piloni. În primul rând avem un capitol politic — și aici aș sublinia necesitatea reluării unui dialog intens cu cetățenii Bucureștiului, un dialog care să fie aplicat la nivelul sectoarelor pe problemele concrete din sectoare și care să vizeze soluții concrete la aceste probleme. Un dialog care să dea substanță dezbaterii politice dintre PNL și cetățenii Capitalei. Apoi, tot la acest capitol aș menționa în mod deosebit faptul că toți liderii PNL de la nivel local — fie că e vorba de organizație locală, organizație de tineret, organizație de femei, organizația oamenilor de afaceri — și candidații în alegerile locale vor respecta criteriile de integritate și de carieră adoptate de Partidul Național Liberal.   Cei care nu vor îndeplini aceste criterii vor fi înlocuiți. În ceea ce privește pilonul de comunicare publică al acestei reforme vom lansa mai multe programe: un program de dialoguri civice ale organizației cu cetățenii din sector, un program de dialoguri informale cu presa pentru a ne prezenta politicile dincolo de cadrele oficiale si un dialog foarte intens cu privire la atragerea de noi membri PNL din rândul societății civile, deschiderea partidului de o manieră structurată, coordonată la nivelul sectoarelor și la nivelul filialei PNL București. Sunt câțiva vectori pe care am dorit să vi-i prezint. Scopul este să imprimăm o nouă substanță și o nouă intensitate activității politice la nivelul filialei București. Filiala București este, numeric, cea mai importantă dintre organizațiile Partidului Național Liberal și de aceea cred că și din punct de vedere calitativ trebuie să ridice acest nivel pe primul loc'.

Departamentul de comunicare al PNL