29 noiembrie 2021

Stagii de practică în domeniul turismului pentru studenţii şi masteranzii Universităţii Ovidius din Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), prin Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole (FSNSA), domeniul Geografie, a încheiat un nou protocol de colaborare, prin intermediul căruia studenţii şi masteranzii FSNSA pot efectua stagii de practică în domeniul turismului, informează şef lucrări dr. Mirela Paraschiv.

Potrivit sursei citate, stagiile de practică sunt coordonate de către agenţia de turism Travel Time D&R S.R.L., cu sediul în Bucureşti, şi de către compania Grant Box Consulting S.R.L., cu sediul în Constanţa, în cadrul proiectului „Investim în tineri. Studenţii de astăzi, profesioniştii de mâine: Young-Pro” (MySMIS 133306), derulat cu finanţare europeană.

„În cadrul parteneriatului, studenţii şi masteranzii de la specializările de licenţă Geografie şi Geografia Turismului, dar şi de la masterul Geografie aplicată şi evaluarea resurselor turistice, vor derula activităţi profesionale specifice ocupaţiilor de agent de turism şi de ghid de turism, fiind pregătiţi suplimentar şi în privinţa dezvoltării competenţelor de comunicare profesională”, precizează şef lucrări dr. Mirela Paraschiv.

Activităţile de practică se vor realiza în format fizic, la sediul agenţiei de turism Travel Time din Constanţa, existând, totodată, şi posibilitatea desfăşurării acestora în format online sau hibrid, în funcţie de nevoile studenţilor şi masteranzilor implicaţi. La finalizarea stagiilor de practică, participanţii pot beneficia atât de premii în bani, cât şi de recomandări în scopul ocupării unui loc de muncă în cadrul unei reţele de angajatori în domeniu.

Informaţii suplimentare privind posibilităţile de practică şi înscrierea online a studenţilor şi masteranzilor sunt disponibile în cadrul paginii web oficiale a proiectului, derulat de către cele două companii partenere: https://www.young-pro.ro/.

Biroul de Presă al Universităţii Ovidius din Constanţa