19 august 2022

Stagiunea de marţi seara cu public!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Recital cameral

S-au pus în vânzare, online şi la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marţi seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român (la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susţinut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

Valentin Dimitrie Simion este student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu. Până astăzi, tânărul muzician a câştigat peste 50 de premii I la competiţii naţionale şi internaţionale de violoncel şi muzică de cameră; amintim Concursul Internaţional de la Plovdiv (Bulgaria-2017), Concursul Internaţional „The Muse”de la Atena (Grecia-2018), The North Internaţional Competition (Stockholm-2019) şi Concursul Internaţional „Jan Vychytil” (Praga-2020)

Valentin Dimitrie Simion a concertat ca solist al Filarmonicilor din Râmnicul Vâlcea, Sibiu şi Bacău, a participat la mai multe cursuri de măiestrie susţinute de profesori români şi străini. Nu se află pentru prima oară într-un recital din Stagiunea de marţi seara dar ne face întotdeauna plăcere să îl reascultăm şi să îi putem urmări, astfel, frumoasa evoluţia profesională.

Stagiunea de marţi seara

Marţi, 25 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral
Valentin Dimitrie Simion – violoncel
Verona Maier – pian

În program:

Robert Schumann – 3 piese „Fantasiestucke”, op.73
Ludwig van Beethoven – 7 variaţiuni pe tema Bei Mannern, welche Liebe fuhlen’, din opera „Flautul Fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart
George Enescu – Nocturnă şi Saltarello
Franz Danzi – Variaţiuni pe o temă din opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart
Laura Ana Mânzat – Obstinando
Bela Bartok – 6 dansuri româneşti
Bohuslav Martinu – Variaţiuni pe o temă slovacă

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”. Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase.

– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020 – 2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte regulile impuse de protecţie şi distanţare.