29 septembrie 2022

Stagiunea de marţi seara. Recital cameral Mircea Dumitrescu şi Gabriel Gîţan

Ateneul Roman
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Violonistul Mircea Dumitrescu s-a impus de mulţi ani în viaţa muzicală românească. Talentul, sensibilitatea, prestanţa şi puterea de muncă sunt calităţi care îl recomandă. După ce a fost doi ani (2017-2019) student la Hochschule fur Musik din Saarbrucken/Germania, unde l-a avut ca profesor îndrumător pe celebrul violinist David GRIMAL, Mircea Dumitrescu este astăzi student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Gabriel CROITORU. În timp, a participat la cursuri de măiestrie susţinute de David Grimal, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Remus Azoiţei, Varujan Cozighian, Emilian Piedicuţă, Liviu Câşleanu şi Răzvan Stoica. Printre cele mai importante realizări ale carierei sale de până acum se numără recitalurile pe care le-a susţinut la Filarmonica din MĹąnchen – Sala Gasteig, Germania (2013, 2012, 2011, 2010, 2009) şi la Internationale Musikschule MĹąnchen, Germania (2013, 2012, 2011, 2010, 2009) ca şi perioada în care a făcut parte din orchestra LES DISSONANCES, cu care a fost în turneu la Dijon şi Paris (2017)

Gabriel Gâţan este un tânăr muzician deosebit de activ al cărui domeniu predilect este, în acest moment, muzica de cameră. Pianistul a beneficiat de Bursa de Excelenţă oferită de UNMB pentru realizări artistice semnificative de două ori, în 2018 şi în 2021. în decembrie 2019, a fost invitat să cânte în seria concertelor de muzică clasică de la Saint Martin in The Fields – Trafalgar Square, Londra, realizate în parteneriat cu ICR. A colaborat şi cu Institutele Culturale Maghiare, susţinând recitaluri de pian la sediile acestora din Paris şi Londra în 2017, respectiv 2018. La Concursul Internaţional „George Enescu”, ediţia 2021, a fost acompaniator oficial la secţiunile vioară şi violoncel, fiindu-le partener de scenă în lucrările enesciene impuse laureaţilor cu premiul I şi III de la violoncel şi cu premiul II de la vioară.

În seara zilei 18 ianuarie, cei doi tineri instrumentişti vor concerta la Sala mică a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marţi seara.

Marţi, 18 ianuarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marţi seara

Concert cameral
MIRCEA DUMITRESCU – vioară
GABRIEL GÎŢAN – pian

Program
Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 6, în la major, pentru pian şi vioară, op. 30, nr. 1

Johannes Brahms – Sonata nr. 2, în la major, pentru pian şi vioară, op. 100

George Enescu – Sonata nr. 3, în la minor, pentru pian şi vioară, op. 25, „în caracter popular romanesc”

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar”.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publiculuiconform legii; dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiţii se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.