29 septembrie 2022

Stagiunea de marți seara. Recital cameral Mircea Dumitrescu și Gabriel Gîțan

Ateneul Roman
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Violonistul Mircea Dumitrescu s-a impus de mulți ani în viața muzicală românească. Talentul, sensibilitatea, prestanța și puterea de muncă sunt calități care îl recomandă. După ce a fost doi ani (2017-2019) student la Hochschule für Musik din Saarbrücken/Germania, unde l-a avut ca profesor îndrumător pe celebrul violinist David GRIMAL, Mircea Dumitrescu este astăzi student la Universitatea Națională de Muzică București, clasa prof. univ. dr. Gabriel CROITORU. În timp, a participat la cursuri de măiestrie susținute de David Grimal, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Remus Azoiței, Varujan Cozighian, Emilian Piedicuță, Liviu Câșleanu și Răzvan Stoica. Printre cele mai importante realizări ale carierei sale de până acum se numără recitalurile pe care le-a susținut la Filarmonica din Műnchen – Sala Gasteig, Germania (2013, 2012, 2011, 2010, 2009) și la Internationale Musikschule Műnchen, Germania (2013, 2012, 2011, 2010, 2009) ca și perioada în care a făcut parte din orchestra LES DISSONANCES, cu care a fost în turneu la Dijon și Paris (2017)

Gabriel Gâțan este un tânăr muzician deosebit de activ al cărui domeniu predilect este, în acest moment, muzica de cameră. Pianistul a beneficiat de Bursa de Excelență oferită de UNMB pentru realizări artistice semnificative de două ori, în 2018 și în 2021. în decembrie 2019, a fost invitat să cânte în seria concertelor de muzică clasică de la Saint Martin in The Fields – Trafalgar Square, Londra, realizate în parteneriat cu ICR. A colaborat și cu Institutele Culturale Maghiare, susținând recitaluri de pian la sediile acestora din Paris și Londra în 2017, respectiv 2018. La Concursul Internațional „George Enescu”, ediția 2021, a fost acompaniator oficial la secțiunile vioară și violoncel, fiindu-le partener de scenă în lucrările enesciene impuse laureaților cu premiul I și III de la violoncel și cu premiul II de la vioară.

În seara zilei 18 ianuarie, cei doi tineri instrumentiști vor concerta la Sala mică a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marți seara.

Marți, 18 ianuarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marţi seara

Concert cameral

MIRCEA DUMITRESCU – vioară
GABRIEL GÎŢAN – pian

Program
Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 6, în la major, pentru pian şi vioară, op. 30, nr. 1

Johannes Brahms – Sonata nr. 2, în la major, pentru pian şi vioară, op. 100

George Enescu – Sonata nr. 3, în la minor, pentru pian şi vioară, op. 25, „în caracter popular romanesc”

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publiculuiconform legii; dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.